Insinööri-lehti

Insinööri valittiin parhaimmaksi kesätyöntekijäksi

Vastuullinen kesäduuni -kampanja palkitsi Suomen parhaimman kesätyöntekijän ja vastuullisimmat kesätyönantajat.

Parhaimmaksi kesätyöntekijäksi valittiin Destiassa työskentelevä insinööriopiskelija Jonne Ruopsa.

– Se oli melkoinen yllätys ja tuntui hienolta, hän sanoo.

Ruopsa työskentelee Kolarin Rautuvaaran kaivoksella mittaustyön johtajana. Kesätyön ohella hän valmistelee opinnäytetyötä Destialle ja valmistuu joulukuussa maanmittausinsinööriksi Lapin ammattikorkeakoulusta. Työt jatkuvat sitten Destialla.

Palkinnostaan Ruopsa kiittää työnantajaa, joka kouluttaa tehtävään hyvin, antaa vastuuta ja luottaa työntekijään.

– Mitä vaikeampia ja vastuullisempia tehtäviä kesätyöntekijöille annetaan jo alkuvaiheessa, sitä paremmin he kehittyvät ja saavat oikean käsityksen työelämästä, Ruopsa sanoo.

Kilpailussa palkittiin myös työnantajia. Suurten työnantajien sarjassa ensimmäiseksi sijoittui asuntosijoitusyhtiö Kojamo eli entinen VVO-yhtymä. Sen jälkeen parhaiten sarjassa sijoittuivat Ilmarinen ja Ensto.

Pienten ja keskisuurten sarjan voitti kemian alan yritys Kraton Chemical. Entinen Arizona Chemicals valmistaa mäntyöljyä Oulussa. Seuraaville sijoille sarjassa sijoittuivat Lasten Kesä ja Alfa Laval Aalborg.

Vastuullisin kesäduuni 2017 -kilpailuun osallistui 128 työnantajaa, ja vastauksia saatiin 6 000 kesätyöntekijältä. He arvioivat työnantajiaan muun muassa työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden ja tasapuolisuuden perusteella. Kilpailun järjestivät Taloudellinen tiedotustoimisto ja T-media.

Akavan paras kesätyönantaja -kilpailu on yhä käynnissä, ja työntekijät voivat ilmoittaa oman työnantajansa kilpailuun.