Aurora Botnia matkasi RMC:n telakalta kohti Vaasaa.
Insinööri-lehti talous

Aurora Botnia aloittaa liikennöinnin

Rauma Marine Constructionsin rakentama matkustaja-autolautta lähtee neitsytmatkalleen Vaasasta Uumajaan.

RMC:n telakalla rakennettu Aurora Botnia aloittaa liikennöinnin Vaasasta Uumajaan lauantaina. Laiva on luovutettu Wasalinen käyttöön.

Autolautan rakennustyöt käynnistyivät vuoden 2019 syyskuussa. Tämän vuoden kesäkuussa alus laskettiin merelle. Rakennushankkeen hinta oli 120 miljoonaa euroa, ja sen työllistämisvaikutus oli noin 800 henkilötyövuotta.

Alus on nykyvaatimuksia ympäristöystävällisempi, minkä myötä se täyttää ensimmäisenä matkustaja-autolauttana maailmassa Clean Design -luokkamerkin kriteerit.

Aurora Botnia pystyy hoitamaan liikenteen satamiin sähköllä, mikä vähentää sekä päästöjä että syntyvää melua. Aluksen rikki-, typpi- ja hiilidioksidipäästöjä vähentävät muun muassa pääkoneet, jotka toimivat ensisijaisesti nesteytetyllä maakaasulla eli lng:llä.

Aluksen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tulevaisuuden polttoaineisiin. Aurora Botnia kykenee hyödyntämään polttoaineenaan myös biokaasua, jota pidetään yhtenä lähitulevaisuuden realistisimmista vaihtoehtoisista polttoaineista.

Kuva: Antti Lehto /RMC