Insinööri-lehti

Pelkkä kassa ei riitä

Keväällä juhlitaan tuoreita ylioppilaita, ammattiin valmistuneita ja tutkinnon suorittaneita nuoria. Meillä Insinööriliitossa sydäntä lähellä ovat erityisesti insinööriopiskelijat ja vastavalmistuneet insinöörit.

Opiskeluaika on yhdistelmä tiukkaa pänttäystä ja huoletonta hauskanpitoa. Jokaisen insinööriopiskelijan on järkevä pitää opiskeluinnon lisäksi huolta tulevaisuuden turvastaan opintoihin kuuluvien kesätyö- ja harjoittelujaksojen aikana.

Liittymällä Insinööriliiton kautta IAET-työttömyyskassaan, ehtii kerryttää ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan oikeuttavaa työssäoloehtoa kasaan ensimmäisestä opiskeluajan työpaikasta lähtien. Näin turvaa valmistumisen jälkeisen toimeentulon, jos työnhakuprosessi venyy.

Jos olet jo valmistumisen kynnyksellä, ota yhteys asiakaspalveluumme ja kerro valmistumisestasi. Näin jäsenyytesi jatkuu katkeamatta ja vaihdat opiskelijajäsenestä Insinööriliiton jäsenjärjestön huomaan, joko oman alueesi tai valtakunnallisen järjestön jäseneksi. Jos et ole vielä liittynyt työttömyyskassaan, etkä ole tällä hetkellä työsuhteessa, liity heti, kun olet saanut työpaikan.
Joku saattaa pohtia, miksi liittyä liittoon, kun voi liittyä pelkkään kassaankin. Vastaus on yksinkertainen: työttömyyskassasta saat ehtojen täyttyessä rahaa, mutta siihen se jääkin.

Liiton jäsenyys takaa kassan lisäksi huomattavasti laajemman turvan ja avun työelämän kaikkiin tilanteisiin, ei pelkästään työttömyyteen. Urapalvelut auttavat kattavasti työnhaussa ja uran kehittämisessä, työsuhdeneuvonta tarkistaa työsopimuksen ja auttaa välttämään pahimmat sudenkuopat, monipuoliset vakuutukset kattavat niin työelämää kuin vapaa-aikaakin.

Tuoreen insinöörin vanhemmat tai kokeneempi kollega: kannattaa ottaa liiton jäsenyys puheeksi nuoren kanssa. Nuorelle maailma on avoin ja mahdollisuuksia täynnä ja näin sen kuuluu ollakin. Nuoren ympärillä olevien tehtäväksi jääkin paitsi tukea innostusta ja uskoa tulevaan, antaa myös realistinen näkemys nykypäivän työelämästä ja turvaverkkojen tärkeydestä.

Ammattiliitto on yksi tärkeimmistä työuran kumppaneista, joka on kiinnostunut tukemaan jäsentä kaikissa uran vaiheissa, ei ainoastaan työttömyyden kohdatessa.

Opiskelija tai vastavalmistunut insinööri: Insinööriliitto on insinööriurasi kumppani kaikissa opiskelu- ja työurasi vaiheissa. Kysy neuvoa ja apua, oli kyseessä mikä tahansa työelämään liittyvä kysymys tai tilanne. Liitto on sinua varten.

Saara Eriksson
Insinööriliiton projektiasiamies