Koulutus käynnissä
TIO ry:n hallituksen jäsenet Olli Väätäinen, Riku Lehto ja Henna Reponen
Sano mua Insinööriks!
- Risto Valovuo, Toni Oinonen ja Matias Sorsa osallistuivat AkTIOlle ensimmäistä kertaa
Insinööri-lehti koulutus

Työelämätietoutta insinööriopiskelijoille

Turun Insinööriopiskelijat TIO ry järjesti perinteisen Aktiivisten TIOlaisten AkTIO-koulutusristeilyn lokakuun lopussa Itämeren aalloilla. AkTIO-koulutukseen osallistui 32 yhdistyksen aktiivista toimijaa ja yhteyshenkilöä.

– Koulutuksen tarkoitus on jakaa työelämä tietoutta TIOn aktiiveille. Osa on juuri aloittanut opintonsa ja ay-toimintaa on täysin vierasta. Luentojen ja ryhmätöiden kautta pääsee tutustumaan toimintaan rennossa ympäristössä, kertoo TIOn hallituksen jäsen Sami Tuominen.

Tuominen vastaa hallituksessa toista vuotta yhteyshenkilö – ja tutortoiminnasta, liikunnasta ja haalareista. AkTIO-koulutuksen järjestäminen on myös hänen vastuullaan. Koulutus järjestetään yhteistyössä Insinööriopiskelijaliitto IOL ry:n ja Insinööriliitto IL ry:n kanssa.

– Haluamme jakaa työelämätietoutta aktiiveille ja yhteyshenkilöille jo opiskeluaikana. Koulutuksessa Insinööriliiton kenttäpäällikkö Timo Ruoko on puhumassa työttömyysturvasta ja sen tärkeydestä jo opiskeluaikana, Tuominen kertoo.

– Erilaisten ryhmätöiden kautta osallistujat miettivät kehitysehdotuksia yhdistyksen yhteyshenkilötoimintaan ja osallistuvat väittelyharjoitukseen, jatkaa hallituksen varapuheenjohtaja Olli Väätäinen.

Mukaan paikallisyhdistyksen toimintaan

Toista vuotta elektroniikkaa opiskelevat Matias Sorsa ja Toni Oinonen osallistuivat AkTIOlle ensimmäistä kertaa.

– Koulutus on antanut tähän mennessä mielestäni parhaan infopaketin yhteyshenkilötoiminnasta ja Insinööriliitto-yhteisöstä, kertoo Sorsa

– Koulutus oli erittäin hyödyllinen, etenkin työttömyyskassasta sai uutta tietoa, jatkaa Oinonen.

AkTIO on oiva tapa tutustua niin oman paikallisyhdistyksen kuin IOL ja IL-yhteisön henkilöstöön. Toni Oinonen sanookin, että parasta koulutuksessa oli juuri muihin yhteyshenkilöihin tutustuminen.

– TIOssa haluamme innostaa yhteyshenkilöitä ottamaan aktiivisesti osaa opiskelijatoimintaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. AkTIO on toiminut innoittajana lähteä mukaan toimintaan, moni koulutuksen osallistujista onkin päättänyt hakea TIOn hallitukseen ensi vuodelle, Tuominen kertoo.

Sitsikulttuuri, pöytätavat ja pukukoodit tulivat osallistujille tutuiksi viimeistään AkTIOlla käydyn etikettikoulutuksen myötä. Illallisella osallistujat pääsevät tutustumaan aiheeseen käytännössä laulujen ja eri ruokalajien muodossa.

Teksti ja kuvat: Heini Ristell, Insinööriliitto