Liittokokouksessa vaikuttaminen on iloinen asia.
Liro ry:n puheenjohtaja Joni Tukiainen käyttämässä ääntään.
Ääntenlaskijat Joni Pääkkö, Martti Pulkkinen ja Matias Hovi julistamassa vaalien tulosta.
Uudet ja vanhat puheenjohtajat kiittivät toisiaan hyvästä yhteistyöstä.
Insinööriopiskelijaliiton tuore hallitus vuosimallia 2014.
Sunnuntain illallisella nautittiin hyvästä ruuasta ja seurasta.
Insinööri-lehti

Suuria päätöksiä Itämeren aalloilla

Insinööriopiskelijaliiton liittokokouksen odotetuin ohjelmanumero oli hallituskandidaattien paneelikeskustelu. Paneelissa hakijoilta testattiin tietämystä liiton toimintaperiaatteista ja pyydettiin linjaamaan tulevan vuoden toimintaa sekä yhteistyökuvioita. Hakijoilta tiedusteltiin hallitustyöskentelyn tavoitteita, toiveita ja odotuksia ja selvitettiin hakijan ominaisuuksia sekä luonteenpiirteitä.
Paneelin jälkeen vaalivaliokunta jatkoi kandidaattien haastatteluja pitkälle yöhön asti.

IOL:n liittokokous oli koolla M/S Mariellalla marraskuun puolivälissä. Tänä vuonna liittokokouksessa tehtiin historiaa, sillä kokous järjestettiin yhdessä yhden IOL:n tärkeimmän yhteistyökumppanin, Tradenomiopiskelijaliitto TROL:n kanssa.

Jännittäviä vaaleja ja henkilövalintoja

Toisen kokouspäivän jännittävimmät asiakohdat olivat henkilövalinnat. Liittokokous valitsi vuoden 2014 puheenjohtajaksi lahtelaisen insinööriopiskelijan Marjut Lehtisen, joka kuluvana vuotena toiminut hallituksen kansainvälisyysvastaavana. Varapuheenjohtajaksi valittiin rovaniemeläinen Janne Posio.

Hallituksen jäseniksi valittiin Esa-Matti Köykkä Seinäjoelta, Mika Kiviharju Riihimäeltä, Noora Nieminen Kotkasta, Tuomas Ylläsjärvi Lappeenrannasta, Satu Halkola Kotkasta, Taija Frilander Kuopiosta ja varajäseneksi Rauha Repo Kuopiosta.

Malja yhteistyön kunniaksi

Kokouksen päätteeksi IOL:n ja TROL:n edustajat nostivat maljan hyvin sujuneiden liittokokouksien kunniaksi. Kuluvan ja tulevan vuoden puheenjohtajat kiittivät puheissaan hyvää yhteistyötä ja toivoivat sille pitkää ja hedelmällistä jatkoa.

Lopuksi liittokokousedustajat kerääntyivät alueellisesti suunnittelemaan paikallista yhteistyötä. Liittokokouksen kruunasi yhteinen illallinen, jossa laulu raikasi ja hymy oli herkässä. Olihan vuoden vaikutusvaltaisin tapahtuma saatettu onnellisesti päätökseen ja tulevan toimintavuoden innokas odotus saattoi alkaa.

Liittokokouksessa kuultiin istuvan hallituksen katsaus kuluvan vuoden toiminnasta ja painopisteistä. Kokouksessa hyväksyttiin myös valiokuntien työskentelyn ja salista tulleiden kommenttien sekä esitysten myötä edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös, myönnettiin tili- ja vastuuvapaus vuodelta 2012.

Lisäksi hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2014 sekä talousohjesääntö ja koulutuspoliittinen asiakirja. Liiton strategian hyväksyminen siirtyi seuraavaan liittokokoukseen.

 

Teksti ja kuvat: Ulla-Mari Pasala, Insinööriliitto