Insinööri-lehti

LOUSI – SATI -aktiivit päivittivät tietojaan risteilyillä

Jo perinteiseksi muodostunut LOUSI – SATI -koulutusristeily tehtiin lokakuun alussa Viking Amorellalla. Matkalla oli mukana UIL:n paikallistason aktiiveja Satakunnasta ja Lounais-Suomesta sekä liiton ylintä johtoa, puheenjohtaja Pertti Porokaria ja edustajakokouksen puheenjohtajaa Markku Uusitaloa myöten. Koulutusristeily järjestettiin osana Länsi-Suomen piirin toimintaa.

Puheenjohtaja Pertti Porokari kertoi risteilyllä liiton tuoreimmista kuulumisista ja nosti keskusteluun liiton kannalta tärkeitä asioita, kuten jäsenhankinta ja -pito, työurien pidentäminen sekä liiton jäsenistöä koskevat työehtosopimukset.

UIL:n syyskiertueen toteutuksista ja mainostuksesta LOUSI:n ja SATI:n alueilla keskusteltiin alueasiamies Timo Ruokon johdolla. Jäsenhankintatilaisuuksia järjestetään kuluvan syksyn aikana yhdeksällä paikkakunnalla.

Mika Paukkeri välitti osallistujille UIL:n hallituksen kuulumiset. Hän kuvaili liiton hallitusta keskustelevaksi ja ideoivaksi. Hän kiitteli hallituksen hyvää työilmapiiriä ja kertoi kokousten usein venyvän pitkiksi. Haasteita hallituksen toimikauteen on hänen mukaansa riittänyt. Insinöörien laman myötä kohonnut työttömyys ja siitä seurannut IAET-kassan maksujen nosu on aiheuttanut uusia haasteita jäsenpitoon.

Kokeneita konkareita
Kouluttautumisen ohessa, risteilyn aikana oli myös hyvä mahdollisuus tutustua ja keskustella liiton asioista. Toiminnassa pitkään mukana olleet jakoivat kokemuksiaan ja kertoivat mielenkiintoisia tarinoita vuosien varsilta uudemmille aktiiveille. Asioista puhuttiin avoimesti ja hyvässä hengessä niiden oikeilla nimillä. LOUSI – SATI -koulutusristeily täydentää hyvin alueyhdistysten hallitusten omia koulutuksia.

Teksti: Jari Vihervirta
Kuvat: Timo Ruoko


LOUSI – SATI -risteily tarjosi aktiiveille oivan tilaisuuden jakaa kokemuksia järjestötoiminnasta.


Risteilyllä kuultiin niin ajankohtaisia työmarkkina-asioista kuin järjestöasioista.