Kättelyn sijaan käytettiin fist bump -nyrkkitervehdystä.
Itselleen yllätyksenä Kari Laurilakin (vas.) sai ansiomerkin.
Palkitut insinöörit järjestäytyivät yhteiskuvaan.
Insinööri-lehti

Lapissa juhlittiin alkanutta kesää

Koronavirusepidemia ja poikkeuskevät eivät murtaneet Lapin Insinöörien vuosikymmeniä jatkunutta perinnettä Kesäkauden avajaisista.

Legendaarinen Pohjanhovi oli vielä kiinni, mutta juhlava kokous- ja illallispaikka löytyivät Rovaniemen toisesta Scandicista. Kesän vastaanottojuhlassa oli tänä vuonna erityinen hetki, sillä Insinööriliitto oli hakenut ja saanut Akavan ansiomerkit seitsemälle lappilaiselle pitkän linjan luottamusmiehelle.

– Koronavirusta ei ole juuri Rovaniemen seudulla ollut. Kaikki Akavan merkillä palkitut kutsuvieraat olivat valmiit saapumaan juhlaan, joten päätimme järjestää sen, kertoo Lapin Insinöörien puheenjohtaja Kari Laurila.

Kättelyt korvattiin fist bump -tervehdyksellä, ja turvaväleistä pidettiin pöytäsijoittelussa kiinni. Yhteiskuva palkituista kuitenkin otettiin.

Hallitus haki salassa ansiomerkkiä

Ilta toi Destialla pitkään luottamusmiehenä toimineelle, nykyisin Posion kunnalla työskentelevälle Laurilalle yllätyskäänteen. Lapin Insinöörien sihteeri Yrjö Yliniva sekä muu hallitusporukka oli saanut pidettyä salaisuutena ansiomerkkiesityslistaan lisätyn puheenjohtajan nimen.

Laurila palkittiin akavalaisista ansioistaan pronssisella kunniamerkillä hopeisin lehvin. Saman merkin rintaansa pääsivät ripustamaan Kemijoella pitkään edunvalvontaduon muodostaneet Jouko Kangas ja Yrjö Koivisto sekä Rovaniemen kaupungilla ja Napapiirin Energialla ja Vedellä luottona yli vuosikymmenen toiminut Erkki Leppänen.

Pronssisella ansiomerkillä palkittiin YTN-luottamushenkilöt Henrik Piuva ja Ari-Matti Kortelainen BRP:ltä eli Kelkkatehtaalta sekä Kasperi Havupolku. Luottoroolin lisäksi myös Lapin Insinööreissä vaikuttanut Havupolku pokkasi myös Insinööriliiton ansiomerkin.

Opiskelijoille tunnustusta

Kesäkauden avajaisissa juhlistettiin myös Lapin ammattikorkeakoulusta valmistuvia insinöörejä. Tieto- ja viestintätekniikan tuore insinööri Teemu Hannula sai Insinööriliiton stipendin opintomenestyksestä sekä ansiokkaasta paikallisyhdistystoiminnasta.

Lapin Insinöörien toiminta on nyt kesätauolla, joka kestää yhtä perinteikkäisiin kesäkauden päättäjäisiin. Ne järjestetään 22.8. Villa Willamossa.

Samassa paikassa on muuten vuoden kuluttua eli 20.6.2021 kaikille Insinööriliiton jäsenille avoin Kesäkaravaani-tilaisuus Jukolan viestin yhteydessä.

Teksti ja kuvat: Mikko Sormunen, alueasiamies