Valkeakoskella vilvoiteltiin välillä liiton loungessa.
Onnenpyörä ja hyvät palkinnot innoittivat perheitä.
Anne Lehmus käy joka kesä Työväenmusiikkitapahtumassa.
Siirtotatuoinnit kiinnostivat kaikenikäisiä.
Helsinkiläinen Pike ihastui insinööriin.
Insinöörijooga merimaisemissa oli suosittua kuumuudesta huolimatta.
Myös Meripäivillä onnenpyörä pyöri vilkkaasti koko päivän.
Insinööri-lehti

Insinöörien juhlat jatkuvat

Viikonlopun helteistä osansa saivat niin Valkeakosken Työväenmusiikkitapahtuma kuin Kotkan Meripäivät. Insinööriliitto oli kummassakin mukana 100-vuotisjuhlakiertueellaan.

Valkeakosken kaupunkifestivaalissa juhli tänä vuonna noin 38 000 kävijää. Tapahtuma-alueen aurinkovarjot ja istumapaikat olivat viikonlopun aikana kovassa käytössä, sillä alueella mitattiin lauantaina yli 32 asteen lämpötila.

Insinööriliiton lounge oli avoinna yleisölle perjantaina ja lauantaina. Se oli viilentävä keidas, kun halusi olla hetkeksi paeta paahtavaa aurinkoa. Tarjolla oli onnenpyörä, tatuointia ja leikkimielinen ihastu insinöörin -kisa sekä tietenkin mukavaa oleskelutilaa varjossa.

Ihastu insinööriin- ja muita tatuointeja ottivat kaikki: vauvasta mummoon. Vaarit ja isät olivat muita varovaisempia tatuoinneissa, vaikka jälkipolvi kannusti heitäkin kokeilemaan. Innokkaimmille ei riittänyt yksi, vaan osalla kuvia oli eri puolilla kroppaa.

Ikähaitari oli kattava

Perjantaina loungen täytti aikuiset, jotka viihtyivät pitkään vilvoittelemassa. Lauantaipäivällä olivat liikkeellä perheet, joita houkutteli lasten suosikki Kikattava kakkiainen.
Kuuman sään vuoksi lapsiperheet lähtivät kotiin, jolloin liiton teltalle mahtui enemmän seniorikansalaisia.

Iltapäivän kuluessa tapahtuman lavoilla alkoivat nuoria aikuisia kiinnostavat esitykset, mikä toi toisenlaista vilskettä loungealueelle. Mukana menossa oli esimerkiksi polttariseurue, joka selvitti, millaisia insinöörit ovat – onhan tuleva sulhanen insinööri. Morsian osallistui leikkimieliseen kisaan, ja tuloksen mukaan hän sopii erinomaisesti insinöörin puolisoksi.

Jokakesäinen vierailija

Valkeakoskelta kotoisin oleva Anne Lehmus on vierailut Työväenmusiikkitapahtumassa joka kesä jo toistakymmentä vuotta. Hän on käynyt koulunsa paikkakunnalla, joten festivaaleissa tapaa aina tuttuja vuosien varrelta.

– Osa koulukavereista opiskeli insinööriksi, ja heihin on mahdollista törmätä insinöörien teltalla.

Nykyisin Pirkkalassa asuva Lehmus opiskeli tietotekniikan insinööriksi Mikkelin ammattikorkeakoulussa. Tälläkin kertaa festivaalin ohjelmistossa oli hänelle mielekäs artisti joka päivälle.

Mukana meritunnelmaa

Kotkassa Meripäivien alueella Kantasatamassa pelattiin aarrejahtia. Kaikenikäisiä liikuttava kaupunkiseikkailu Kotkan Aarrejahti alkoi liiton telttapisteeltä. Yli 30 asteen helle hidasti hieman aarteen jahtauksen vilkkautta.

Liiton järjestämä insinöörijooga oli hitti helteestä huolimatta. Mukaan mahtui 250 joogaajaa.

Teksti: Kirsi Tamminen
Kuvat: Ani Pekkanen ja Kirsi Tamminen