Insinööri-lehti

Terveysteknologiassa on tulevaisuutta

Vuoden Terveysinnovaatio -finaaliin yltäneen Medanetsin toimitusjohtaja Juha-Matti Ranta uskoo, että terveysteknologia työllistää jatkossa entistä enemmän insinöörejä.

– Esimerkiksi mobiilisovellukset ovat tulossa kovaa vauhtia terveydenhoitoon. Alana se on hieman jähmeä, sillä julkisella puolella tarvitaan kilpailutukset. Lisäksi tuotekehitys ja testaaminen on tehtävä erittäin huolellisesti, sillä ihmisten henki ja terveys voi olla kiinni ratkaisujen toimivuudesta, Ranta sanoo.

Medanetsillä työskentelee kolme insinööriä.

– Saattaa olla, että palkkaamme lähikuukausina kaksikin uutta työntekijää.

Tammikuun lopulla Helsingin Pörssitalossa järjestetyssä Health Awards & Foresight Forum 2017 -tilaisuudessa Vuoden Terveysinnovaatio -kategoriassa voittajaksi nähtiin Evondosin lääkeannostelurobotti ja eHealth -alusta.

Tuomariston arvioinnissa painottui innovaation vaikuttavuus tavalliselle kansalaiselle.

– Sen puoleen voitto meni oikeaan osoitteeseen, sillä Evondosin innovaation vaikuttavuus on suoraa. Meidän innovaatiomme vaikuttaa kansalaiseen välillisesti siten, että hoitohenkilökunnan aikaa jää enemmän potilaalle, ihmiselle.

Medanetsin ratkaisu helpottaa hoitohenkilökunnan mobiilikirjaamista.

Kolmas finalisti Peili Vision on kehittänyt virtuaalitodellisuuteen perustuvan oppimisympäristön aivoverenkiertohäiriöistä kuntoutuville.

Tamro järjesti Health Awards -tapahtuman toista kertaa.

– Toivottavasti siitä tulee perinne. Tapahtuma oli hieno myös kokemuksena.

Vuoden Terveysteko -kategoriassa voittajaksi valittiin Rukan koulun 9A-luokan ”Liikkuen leirikouluun” -projekti.

Teksti: Sami Korkala
Kuva: Minna Rossi

Lue lisää oululaisesta Medanetsistä: Aika on enemmän kuin rahaa