Insinööri-lehti

Porin Insinööriopiskelijapäivillä kisaillaan tekniikalla ja hyötyliikunnalla

Tekniikka ja X -kisa on Insinööriopiskelijaliitto IOL ry:n jokavuotinen kilpailu, jossa kilpailijoiden aikaansaamat insinöörimäiset värkit ja vempeleet kilpailevat paremmuudesta. Tämänvuotiseksi aiheeksi IOL:n hallitus päätti Tekniikka ja Hyötyliikunta.

Keksinnön eli kilpailutuotoksen on liityttävä jollain tapaa Tekniikka ja X -kisan aiheeseen. Keksintöjen on oltava valmiina syksyn Insinööriopiskelijapäiville mennessä, jossa tuotokset esitellään yleisölle. Tämän vuoden Insinööriopiskelijapäivät vietetään Porissa 8.10.2011.

Arvovaltainen raati tuomitsee ja pisteyttää keksinnöt Tekniikka ja X -kilpailun sääntöjen mukaan. Arvostelussa vaikuttavina tekijöinä ovat siis kekseliäisyys, työn vaikeusaste, erityinen nokkeluus sekä annetun aiheen noudattaminen.

Viime vuonna Tampereella järjestetyillä Insinööriopiskelijapäivillä käydyn Tekniikka ja Joukkoliikenne -kilpailun voittajaksi päätyi kuopiolaisen Pitkälle Polkevat -joukkueen tandem-polkupyörä JoukkoTandem.

Aikaisempina vuosina mainetta niittäneitä keksintöjä ovat olleet esimerkiksi morsettava kosteus- ja lämpömittari, polkijaa itseään ruoskiva polkupyörä, tekstiviestillä toimiva jukeboksi, kaljasampo, sukkahousumankeli, potkukelkkaan integroitu tietokone, oluen pikajäähdyttäjä ja drinkinsekoitusautomaatti.

Tutustu Tekniikka ja X -kilpailun sääntöihin IOL:n nettisivujen opiskelijakulttuuri-osiossa. Lisätietoja Tekniikka ja X -kisasta saat IOL:n hallitukselta (kulttuurivastaava Heikki Heimonen heikki.heimonen@iol.fi) sekä IOL:n toimistolta.