Crasmanicsin vauhdikas show villitsi yleisön.
Low Level Lovers rokkasi itsensä suoraan finaaliin.
Lumirock’s esitti omia biisejään suoraan sydämestä.
Winter Inside Me pääsi semifinaaliin.
Waste Bros -bändillä olivat kisan nuorimmat jäsenet, 22-vuotiaat kitaristi ja rumpali.
Insinööri-lehti

Company Rockissa rokkia ja fanihysteriaa

Tunnelma Helsingin Apollo Live Clubilla on odottava perjantai-iltana. Esiintyjät valmistautuvat Company Rockin Insinööriliiton osakilpailuun ja paikalle valuu pikkuhiljaa kannattajia. Company Rock on bändikilpailu, jossa yritysten yhtyeet mittelevät soitto- ja esiintymistaidoistaan sekä kannustusjoukkojen innokkuudesta.

Insinööriliittoa tuomaristossa edustaa asiamies Atte Lepistö. Hän odottaa illan kilpailua mielenkiinnolla ja jännityksellä. Lepistö on ensimmäistä kertaa tuomaroimassa.

– En soita itse mitään, mutta kuuntelen aktiivisesti musiikkia. Arvioin bändejä enemmän tavallisen keikkakävijän näkökulmasta, Lepistö kertoo.

Muut tuomarit ovat musiikkikoulu Rockwayn Perttu Vänskä ja Lordi-yhtyeen alkuperäisrumpalina tutuksi tullut Sampsa Astala.

Jatkoonpääsystä kisaa viisi yhtyettä

Illan kilpailun avaa näyttävästi Lahti Energia Oy:n Winter Inside Me. Progressiivista sinfonista metallia soittava bändi esittää omia kappaleitaan, joista tuorein on huhtikuun lopulla julkaistu Through These Years. Bändin erikoisuus on rumpalin puuttuminen.

Tuomareilta bändi saa kehuja, ja Perttu Vänskä vertaa yhtyettä jopa Nightwishiin.

Laulaja Päivi Levola kertoo esiintymisen jännittäneen, koska bändi ei ole pahemmin esiintynyt, ja hän itse on klassiselta puolelta.

– Oli kivaa, joten tämä ei jääne viimeiseksi kerraksi.

Toisena estradille kipuaa Lumi Live Oy:n Lumirock’s, joka on kisan ainut suomeksi laulava yhtye. Tuomarit ihastelevat bändin hyväntuulisuutta ja rentoutta.

Ilmassa on fanihysteriaa

Kolmantena lavan haltuun ottaa Symbio Finland Oy:n Low Level Lovers, joka hurmaa yleisön covereilla, kuten Neil Youngin biisillä Rockin’ in the Free World. Kuin varkain lavan edusta on täyttynyt innokkaista kannattajista, laput heiluvat ilmassa ja tanssijalat vipattavat.

Bändi saa tuomaristolta kehuja yhtenäisestä pukeutumisesta, asenteesta, hyvistä biisivalinnoista ja fanijoukoista.

Pikkutakkirokkia soittava Rosk’n Roll Oy Ab:n Waste Bros keskittyy enemmän instrumentaaliseen musiikkiin. Jätehuollosta vastaava yritys on huomioinut firmansa lavarekvisiitassa. Keskellä lavaa on roskasäiliö, josta tupruaa savua.

Myös yleisön puolella on panostettu: kannattajat ovat pukeutuneet fanipaitoihin ja heiluttavat musiikin tahdissa viirejä ja valotikkuja.

– Kaikki olemme täydellä sydämellä mukana. Jos pääsemme finaaliin, jätehuolto menee seis ja kaikki tulevat kannustamaan, fanit kertovat.

Tuomaristo kiittelee aktiivisia faneja ja on haltioissaan yhtyeen musiikillisesta osaamisesta. Kun Vänskä kysyy, kuinka moni on harkinnut ammattimuusikon uraa, vain yhden käsi nousee. Edellytyksiä olisi useammalla.

Kilpailussa hyvä taso

Illan päättävä Crasman Oy:n Crasmanics aloittaa show’nsa rauhallisesti vaihtaen nopeasti rokkitykitykseen. Tuomarit ovat häikäistyneitä ja hämmentyneitä, eivätkä oikein tiedä, mitä ajatella.

– Olen positiivisesti yllättynyt bändien tasosta ja siitä, kuinka yleisö lähti mukaan, Lepistö kehuu.

Hänen mukaansa voittajat oli helppo päättää. Insinööriliiton osakilpailusta lokakuun finaaliin pääsee Low Level Lovers ja semifinaaliin jatkavat Winter Inside Me ja Waste Bros.

– Mahtavat fiilikset! Itseluottamus oli kohdillaan, mutten osannut odottaa, että pääsemme suoraan finaaliin, Low Level Lovers -kitaristi Henri Ranki iloitsee.

Teksti ja kuvat: Riikka Sorsa