Akkuja valmistetaan Valmet Automotiven tehtaalla Salossa.
Insinööri-lehti

Yle: Valmet Automotive perustaa toisen akkutehtaan

Valmet Automotive käynnistää tänään 400 autonrakentajan rekrytoinnin Uudenkaupungin autotehtaalle.

Yritys reagoi nopeasti lisääntyneeseen autojen kysyntään ja toteuttaa rekrytoinnin kiireellisellä aikataululla. Valmistusmäärien nousun jatkuessa uudet autonrakentajat tarvitaan töihin jo tammikuun loppupuolella.

Tilanteen taustalla on Uudenkaupungin autotehtaan nopeasti kirkastuneet näkymät. Loppukesällä alkanut tuotantomäärien kasvu jatkuu ja asettuu tammikuussa tasolle, jolla tuotannon eri tehtäviin tarvitaan 400 uutta autonrakentajaa.

Rekrytoinnin aikataulu on kireä. Aikaa uusien tekijöiden rekrytoimiseen on vain seitsemän viikkoa, jotta henkilöt ehditään kouluttaa tehtäviinsä. Haku tehtäviin tapahtuu Valmet Automotiven verkkosivuilta.

Lisähenkilöstöä tarvitaan kaikille autotehtaan tuotanto-osastoille eli korihitsaamoon, maalaamoon, kokoonpanoon ja sisäiseen logistiikkaan. Valmet Automotive kouluttaa kaikki hakijat tehtäviinsä. Työpaikkojen joukossa on myös insinöörien tehtäviä.

Yle kertoi tänään, että rekrytoinnit liittyvät uuden akkutehtaan perustamiseen Uudenkaupungin autotehtaan yhteyteen. Valmet Automotivella toimii ennestään akkutehdas Salossa.

Kuva: Valmet Automotive