Insinööri-lehti

UIL:n jäseniä valittiin eduskuntaan

Vuoden 2011 eduskuntavaaliehdokkaiden joukossa oli 15 Uuden Insinööriliiton jäsentä, joista kaksi pääsi eduskuntaan. Uudet kansanedustajat ovat Esko Kurvinen ja Eero Suutari Oulun vaalipiiristä. Molemmat kuuluvat Kansallisen Kokoomuksen riveihin.

Kurvisen tärkeimmät tavoitteet eduskunnassa ovat yrittäjyyden edistäminen ja suomalaisen huippuosaamisen tulevaisuuden varmistaminen. Suutari puolestaan haluaa panostaa maamme kilpailukyvyn parantamiseen ja kasvuyritysten luomiseen.

Eduskuntavaalien äänestysprosentti oli 70,4. Vaalien voittajat olivat Kansallinen Kokoomus, Suomen Sosiaalidemokraattinen Puolue ja Perussuomalaiset. Kokoomus saa eduskuntaan 44 paikkaa, SDP 42 ja Perussuomalaiset 39.

Äänestysaktiivisuus nousi kaikissa vaalipiireissä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Aktiivisimmat äänestäjät asuvat Etelä-Suomessa: Helsingin vaalipiirin äänestysprosentti oli 75,4 ja Uudenmaan 72,9. Keskimääräistä vilkkaammin äänestettiin myös Vaasan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen vaalipiireissä. Laiskimmin uurnilla kävivät ahvenanmaalaiset, joista vain 51,1 prosenttia antoi äänensä.