Insinööri-lehti

Patria aloittaa yt-neuvottelut

Puolustusvälineyhtiö Patria aloittaa Suomessa yhteistoimintaneuvottelut. Niiden piirissä on 1 300 työntekijää, joista enintään 130 irtisanotaan.

Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä ovat kaikki liiketoiminnat lukuun ottamatta Millogia sekä Aerostructures- ja Systems-liiketoimintoja.

Insinöörejä ja diplomi-insinöörejä on työntekijöistä yhtiön arvion mukaan noin 35 prosenttia, eli yt-neuvottelut koskettavat noin 455 insinööriä.

Työpaikkojen vähentäminen pyritään tekemään mahdollisuuksien mukaan eläke- ja ulkoistusjärjestelyillä. Neuvottelujen odotetaan kestävän ainakin kuusi viikkoa.

Patria perustelee yt-neuvotteluita tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä sekä toiminnan uudelleenjärjestelyllä.

– Toimintamalli muuttuu, jotta osataan tulevaisuudessa vastata asiakkaiden tarpeisiin, sanoo viestintäjohtaja Birgitta Selonen.

Taustalla vaikuttaa se, että yhtiön talous on kehittynyt ennakoitua heikommin. Tuoreet talousluvut julkaistaan ensi viikon torstaina.

Yhtiön uuden toimitusjohtajan Olli Isotalon strategia hyväksyttiin tammikuussa. Se tähtää entistä vahvemmin kansainväliseen kasvuun ja uusiin liiketoimintoihin. Suomen valtio omistaa enemmistöosuuden Patriasta.

Klo 14:21 tarkennettu: insinöörien lukumäärään on laskettu sekä diplomi-insinöörit että insinöörit.