Insinööri-lehti

Syyskiertue pysähtyi Joensuun ja Kouvolan pysäkeillä

Itä-Suomessa noin 50 UIL:n jäsentä lähti lokakuisen illan suussa kuuntelemaan liiton syyskiertueen antia. Mukana oli aktiivisesti alueyhdistyksissä toimivia, mutta ennen kaikkia Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Kymen insinöörien jäseniä, jotka eivät käy usein yhdistysten tilaisuuksissa.

UIL:n puheenjohtaja Pertti Porokari esitteli liiton tuoreita kuulumisia kuten tulevaa jäsenetulehteä ja uutta jäsenryhmää, Tietoalan toimihenkilöistä. Porokari kertoi myös ajankohtaisia työehtosopimusneuvotteluja.

Työsuhdejuristi Eeva Honkasen aiheena olivat työelämän sopimukset ja alueasiamies Eero Seppälän palkkaus.

Joensuussa työsopimukset sekä muut työelämän sopimukset ja määräaikaisuudet herättivät runsaasti keskustelua.

Kouvolassa keskusteluun nousivat työehtosopimukset, ennen kaikkea teknologiateollisuuden ja suunnittelualan neuvottelutilanteet. Yleisössä olikin paljon suunnittelualan ja teknologiateollisuuden työehtosopimusten piirissä olevia. Insinöörikoulutus kiinnosti myös Kouvolan yleisöä. 

Hyödyllistä ja hauskaa ohjelmaa

Risto Piitulainen tuli Joensuun syyskiertueiltaan kuulemaan uutta tietoa työelämän ajankohtaisista sekä syksyn työmarkkinaneuvotteluista. Vesa Utriaista kiinnosti erityisesti suunnittelualan työehtosopimukseen liittyvät matka-ajankorvaukset.

Kouvolassa Sanna Putto pohti julkista keskustelua talouslamasta.
– Lama taitaa olla tulossa hiipimällä. En kuvittele, että se tulee samalla rytinällä kuin 1990-luvun alussa.

Iltojen päätteeksi perehdyttiin työelämän vuorovaikutustilanteisiin. Kouvolassa näyttelijä Piia Kleimola luotsasi yleisöä.

Joensuussa Päästä irti – Irti päästä improvisaatioryhmän Olli-Kalle Heimo ja Tero Sarkkinen vetivät harjoituksia. Yleisö pääsi mukaan treenaamaan artikulointia ja esiintymistä sekä myös nauramaan vetäjien hauskutuksille.
Ilta venyi yli aikataulun, mutta tilaisuudesta ei maltettu lähteä, kun anti oli niin mielenkiintoinen.

Teksti ja kuvat: Kirsi Tamminen