jäsenpiste

Hae jäsenmaksualennusta oitis

TEKSTI: Jarkko Ursin, palvelupäällikkö

Jos elämäntilanteesi muuttuu, Insinööriliitto-yhteisön jäsenmaksusta on mahdollista saada alennusta. Se voidaan myöntää alennusperusteen ajalle täysille kalenterikuukausille. Jos päättymisaika ei ole tiedossa, alennus myönnetään oletuksena kuudelle kalenterikuukaudelle, kuitenkin enintään vuoden loppuun saakka.

Jäsenmaksualennusta voit hakea, jos jäät työttömäksi, siirryt varusmies- tai siviilipalvelukseen, vuorotteluvapaalle tai palkattomalle perhevapaalle.

Myös pitkäaikainen sairausloma, ulkomailla oleskelu tai päätoiminen opiskelu ovat jäsenmaksualennukseen oikeuttavia perusteita.

Pysyvästi eläkkeelle siirtyneelle voidaan myöntää hakemuksesta eläkeläisjäsenyys. Eläkeläisjäsenyys voi alkaa aikaisintaan siitä eläkekuukaudesta, jolloin työttömyyskassa kauttamme ei ole enää voimassa.

Työttömyyskassan jäsenyyden päättämisestä eläkkeelle siirtyjän on ilmoitettava kirjallisesti eläkejäsenyyshakemuksen yhteydessä.

Kuluvan vuoden osalta jäsenmaksualennus on haettava 31. joulukuuta mennessä. Jäsenmaksualennuksen myöntäminen kullekin vuodelle edellyttää, että jäsenmaksusi ovat maksettuna aikaisemmilta vuosilta.

Alennuspäätöksen mukana toimitetaan myös mahdollinen korjattu jäsenmaksulasku. Ennen käsittelyä jäseneltä voidaan tarvittaessa pyytää lisätietoja hakemukseen liittyen.

Lue lisää: ilry.fi/alennus

Tee alennushakemus

• Hae jäsenmaksualennusta eAsioinnista kirjautumalla jäsensivuille ilry.fi/jasen.

• Hae eläkeläisjäsenyyttä vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostitse asiakaspalvelu@ilry.fi.

Kesätyöwebinaarit alkavat tammikuussa

TEKSTI: Ella Vierros, markkinointikoordinaattori

Onko kesätyön hakeminen ajankohtaista? Haluatko tietää, millaisia kesätyömahdollisuuksia juuri sinun alallasi voi olla? Tule mukaan Insinööriliiton järjestämiin eri toimialoille suunnattuihin kesätyöwebinaareihin.

Webinaareissa puheenvuoro annetaan yrityksien edustajille, jotka kertovat edustamiensa organisaatioiden kesätyömahdollisuuksista. Niissä kuulet myös, millaista tukea Insinööriliitto tarjoaa kesätyön hakemiseen.

Kesätyöwebinaareja järjestetään seuraavilla aloilla: 9.1. it-ala, 10.1. biokemia, elintarvike-, materiaali- ja -prosessitekniikka, 11.1. rakennustekniikka, 18.1. sähkö-, automaatio- ja energiatekniikka sekä 25.1. kone- ja tuotantotekniikka ja logistiikka.

Lisäksi on tulossa englanninkielinen kesätyöwebinaari, jonka ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Tutustu avoimiin kesätyöpaikkoihin Työpaikkatorilla. Voit myös tilata hakuvahdin valitsemillasi kriteereillä.

Lue lisää: ilry.fi/kesatyowebinaarit2024, ilry.fi/tyopaikkatori