Opiskelijat ottivat innolla vastaa tiedon IOL:n uusista jäsenistä. Edustajakokouksen aikoihin näytti siltä, että IOL saavuttaa kuluneen vuonna aikana 6 000 uuden jäsenen rajapyykin.
Opiskelijat ottivat innolla vastaa tiedon IOL:n uusista jäsenistä. Edustajakokouksen aikoihin näytti siltä, että IOL saavuttaa kuluneen vuonna aikana 6 000 uuden jäsenen rajapyykin.

Edustajakokous suuntasi tulevaan

Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokous pohti työmarkkinatilannetta.

Puheenjohtaja Samu Salo pohti maan hallituksen työmarkkinatoimintaa: hallitus edistää tällä hetkellä työnantajamyönteistä muutosta.

Esimerkkinä hän mainitsi paljon esillä olleen pohjoismaisen työmarkkinamallin, josta kuitenkin aiotaan ottaa käyttöön vain osia.

Akavan puheenjohtaja Maria Löfgrenin keskeinen viesti oli vaikuttaminen erityisesti pääministeriin, jotta maan talous saadaan kuntoon romuttamatta työelämää.

– Määräaikaisia työsuhteita ja työttömyysturvaa koskevien muutosten vaikutus on erityisesti nuorten osalta muodostumassa erittäin epäedulliseksi.

Kolme tärkeää tehtävää

Edustajakokous hyväksyi muun muassa ensi vuoden toimintasuunnitelman, joka on suunnattu ennen kaikkea liiton toimistolle. Suunnitelmassa on kolme kärkeä tehtävien lisäksi.

Ensi vuonna kehitetään entisestään insinööribrändiä. Se tarkoittaa esimerkiksi tekniikan alan verkoston luomista ja valtakunnallisten Insinööri-päivien järjestämistä.

Seuraavien vuosien aikana toteutetaan uusi yhteiskuntavaikuttamisen kampanja. Tavoitteena on liiton näkyvyyden ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen edistäminen.

Kolmantena teemana on painostus- valmiuden nosto työmarkkinatilanteen osana. Liitto parantaa läsnäoloa työpaikoilla ja vahvistaa luottamus- henkilöverkostoa.

Edustajakokouksen yhteydessä kukitettiin uudet kunniajäsenet Stig Landén (oik.) ja Pekka Liimatainen, kumpikin julkisen sektorin edustajia Turun seudulta.Valtiovarainministeriön budjettipäällikkö Mika Niemelä muistutti, että Suomessa ei tulla toimeen ilman maahanmuuttoa.Keski-Suomen Insinöörien, liiton varapuheenjohtaja Timo Härmälä (oik.) palkittiin Akavan hopeisella ansiomitalilla.Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren toi keskusjärjestön terveiset.Yleisö seurasi kokouksen antia intensiivisesti. Etualalla Raahen Alueen Insinöörien edustaja Gabrielle Vierimaa.Tekniikan ammattilaisten Juha Moilanen (kesk.) ja Lahden Seudun Insinöörien Kari Lindström saivat liiton kultaiset ansiomitalit. Mukana juhlimassa palkittujen puolisot ja Samu Salo.

Mikä ihmeen edari?

Insinööriliiton edustajakokous eli edari on liiton ylin päättävin elin. Edustajakokous kokoontuu kahdesti vuodessa: toukokuussa ja marraskuussa.

Syyskokouksen aiheina ovat muun muassa seuraavan vuoden budjetti ja toimintasuunnitelma. Lisäksi liiton asiantuntijat kertovat erilaisista ajankohtaisista asioista edarille tiedoksi.

IL-yhteisön jäsenjärjestöt valitsevat edustajakokoukseen omat edustajansa aktiiviensa joukosta, ja osallistujapaikkoja on suhteessa jäsenjärjestön jäsenmäärään.