Kari Laitinen jakoi palkinnot Sanna Lidgrenille (vas.) ja Riina Aaltoselle.
Kari Laitinen jakoi palkinnot Sanna Lidgrenille (vas.) ja Riina Aaltoselle.

Vuoden 2020 palkitut insinöörityöt

Insinööriliitto jakoi edustajakokouksen yhteydessä palkinnot parhaista insinööritöistä. Kilpailussa oli kaksi sarja eli erikseen AMK- ja YAMK-tutkinnon suorittaneille, joissa kummassakin palkintosummana oli 5 000 euroa. Insinööriliiton varapuheenjohtaja Kari Laitinen jakoi palkinnot.

Satakunnan ammattikorkeakoulusta valmistuneen Sanna Lindgrenin opinnäytetyö on nimeltään Pientalon hiilijalanjälki ja rakennusjäte.

Laitinen perusteli Lindgrenin palkinto muun muassa sillä, että insinöörityössä toteutettiin talonrakennusprojektin aikana sen energialuokan nostaminen, ja tarkasteltiin siihen tarvittavia keinoja.

– Työ vakuutti ajankohtaisuudellaan, sovellettavuudellaan ja tyylillään.

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ylemmän ammattikorkeakoulutukinnon tehneen Riina Aaltosen työ on: Information Security Requirements in Public IT Procurements: Effect of Act on Information Management in Public Administration on Requirements.

Laitinen muistutti, että insinöörityön aihe oli ajankohtaisempi kuin kenties kukaan olisi voinut keväällä arvata.

– Suurten julkisten järjestelmien tietoturva on ollut haastava aihe jo pitkään, mutta kuluneena syksynä olemme nähneet ikävä kyllä konkreettisesti, miten se voi vaikuttaa elämäämme.