Ennen varsinaista kokousta kuunneltiin neljän suurimman eduskuntaryhmän edustajien näkemyksiä ajankohtaisista asiosta. Vasemmalta Kai Mykkänen, Petri Honkonen, Ville Tavio ja Antti Lindtman.
Ennen varsinaista kokousta kuunneltiin neljän suurimman eduskuntaryhmän edustajien näkemyksiä ajankohtaisista asiosta. Vasemmalta Kai Mykkänen, Petri Honkonen, Ville Tavio ja Antti Lindtman.

Kokoustamista maskit kasvoilla

Insinööriliiton edustajakokous kokoontui marraskuussa Helsingissä Kalastajatorpalla.

Kokouksessa väkeä oli noin puolet vähemmän kuin yleensä; paikalla olivat vain varsinaiset kokousedustajat ja muutama varaedustaja. Koronapandemia rajoitti paikalle pääsyä muun muassa kunniajäseniltä ja tarkkailijoilta.

Kokous valitsi toisen edustajakokouksen puheenjohtajan, Johanna Torvelan Etelä-Pohjanmaan Insinööreistä. Hän on kolmas nainen tehtävässä liiton yli satavuotisen historian aikana. Savonlinnan Insinöörien Panu Pankakari jatkaa toisena puheenjohtajana.

Kevään edustajakokouksen ohjeistuksen mukaan kokouksessa esiteltiin selkeytetty strategia. Se on jaettu nyt kahteen osaan eli jäsenjärjestöjen tehtäviin toimiin ja liiton toimistolla tehtäviin asioihin. Jälkimmäisissä voi olla toki jäsenjärjestöihin liittyviä toimia.

Ensi vuoden toimintasuunnitelma päivitettiin strategian mukaisesti. Edustajakokouksen ykkösaiheena oli liiton puheenjohtaja Samu Salon mukaan talousarvio, joka synnytti suurta keskustelua. Keskustelun jälkeen budjetti hyväksyttiin liiton hallituksen esityksen mukaan.

Jäsenmaksuihin liittyen tehtiin muutos eläkejäsenmaksussa. Aiemmin eläkkeelle jääneen jäsenmaksu muuttui seuraavan vuoden alusta. Jatkossa eläkeläisjäsenyys ja siihen liittyvä jäsenmaksu alkavat seuraavasta täydestä kuukaudesta, jolloin jäsen on siirtynyt eläkkeelle.

Edustajakokous on Insinööriliiton ylin päättävä elin, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, toukokuussa ja marraskuussa. Kokous päättää muun muassa liiton taloudesta, toiminnasta ja strategiasta.

Tavallista pienempi kokous

Insinööriliiton johtava asiantuntija Katri Manninen ja edunvalvontajohtaja Petteri Oksa vastaanottivat panelisteja Antti Lindtmania ja Ville Taviota.Insinööriliiton johtava asiantuntija Katri Manninen ja edunvalvontajohtaja Petteri Oksa vastaanottivat panelisteja Antti Lindtmania ja Ville Taviota.Puheenjohtaja Samu Salon johdolla ko- kousväki käytti erivärisiä kasvomaskeja. Ennen varsinaisen kokouksen alkua hän kävi läpi turvaohjeet.Puheenjohtaja Samu Salon johdolla ko- kousväki käytti erivärisiä kasvomaskeja. Ennen varsinaisen kokouksen alkua hän kävi läpi turvaohjeet.Kokousedustajat Janne Juujärvi ja Tuija Rinne-Ketonen keskustelivat ajankohtaisista työmarkkina-asioista kuten Metsäteollisuus ry:n päätöksestä sopia työehdoista vain paikallisesti ja työehtosopimusten yleissitovuudesta.Kokousedustajat Janne Juujärvi ja Tuija Rinne-Ketonen keskustelivat ajankohtaisista työmarkkina-asioista kuten Metsäteollisuus ry:n päätöksestä sopia työehdoista vain paikallisesti ja työehtosopimusten yleissitovuudesta.Salon Alueen Insinöörit SAI oli jättänyt Insinööriliitolle jäsenhakemuksen. Nykyisin SAI kuuluu liittoon Lounais-Suomen Insinöörit LOUSI:n kautta. Mika Paukkeri perusteli hakemusta. Hakemukseen palataan vuoden päästä liiton syysedustajakokouksessa.Salon Alueen Insinöörit SAI oli jättänyt Insinööriliitolle jäsenhakemuksen. Nykyisin SAI kuuluu liittoon Lounais-Suomen Insinöörit LOUSI:n kautta. Mika Paukkeri perusteli hakemusta. Hakemukseen palataan vuoden päästä liiton syysedustajakokouksessa.Samu Salo onnitteli uutta edustajakokouspuheenjohtajaa Johanna Torvelaa.Samu Salo onnitteli uutta edustajakokouspuheenjohtajaa Johanna Torvelaa.Toisena kokouspäivänä kahdeksan ryhmää kokoontui suunnittelemaan aluetoimintaa. Kenttä- ja kehityspäällikkö Kalle Kiili veti Pohjanmaat-alueen suunnittelua.Toisena kokouspäivänä kahdeksan ryhmää kokoontui suunnittelemaan aluetoimintaa. Kenttä- ja kehityspäällikkö Kalle Kiili veti Pohjanmaat-alueen suunnittelua.