Uudelleen valittu puheenjohtaja Samu Salo ojensi kunniamerkin kunniapuheenjohtaja Matti Viljaselle (oik.). Vierellä varapuheenjohtaja Timo Härmälä (vas.)
Uudelleen valittu puheenjohtaja Samu Salo ojensi kunniamerkin kunniapuheenjohtaja Matti Viljaselle (oik.). Vierellä varapuheenjohtaja Timo Härmälä (vas.)

Yhteisvoimin

kohti tulevaa

Yhteiskuntavaikuttamisen merkitys kasvaa Insinööriliiton toiminnassa.

Liiton ylin päättävä elin edustajakokous käsitteli sääntömääräisten asioiden lisäksi kaksipäiväisessä kokouksessaan tukun muitakin asioita. Kokous valitsi marraskuussa puheenjohtajaksi Samu Salon ilman vastaehdokkaita.

Salo kertoi esittelypuheessaan siirtyvänsä enemmän yhteiskuntavaikuttamiseen ja työmarkkinatoimintaan. Tavoitteena on Insinööriliiton ja neuvottelujärjestö YTN:n merkityksen kasvattaminen.

Edustajakokous hyväksyi ensi vuoden toimintasuunnitelmassa lisäresursseja vaikuttamistyöhön. Seuraavan neljän vuoden aikana liitto luo Salon mukaan pohjaa, jossa kasvaa maailman parhaat tekniikan osaajat.

– Insinöörit ja tekniikka pelastavat maailman. Meidän on otettava julkinen tila haltuun jäsenkunnan eduksi.

koulutusrahoitus seurantaan

Edunvalvontajohtaja Petteri Oksan mukaan näyttää siltä, että tekniikan alan aloituspaikkojen määrä kasvaa väistämättä. Sitä ei enää voi välttää.

– Meidän on seurattava, että rahoitusta kasvatetaan riittävästi, jottei opintojen laatu kärsi.

Oksa toivoo, että aloituspaikkoja ohjataan niille alueille, joissa valmistuneilla on mahdollisuus työllistyä.

Jo viime kevään edustajakokouksessa Matti Ollila kutsuttiin kunniajäseneksi ja Matti Viljanen kunniapuheenjohtajaksi. Syyskokouksessa heille annettiin kunniakirjat ja -merkit kiitoksena pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä insinöörikunnan hyväksi.

Edustajien evästyksiä uudelle hallitukselle

Jyrki Kopperi (vas.) voitti Aki Pöyryn varapuheenjohtajavaalissa yhdellä äänellä.Jyrki Kopperi (vas.) voitti Aki Pöyryn varapuheenjohtajavaalissa yhdellä äänellä.
Raideliikenteen Teknisten ja Toimihenkilöiden Liitto liittyi Insinööriliiton jäsenjärjestöksi vuoden alussa, joten RTTL:n edustaja Jari Äikäs oli ensimmäistä kertaa valitsemassa hallitusta. – Liiton hallituksen pitää linjata IL-yhteisön tulevaisuutta ja johdattaa järjestöä tavoittelemaansa suuntaan.Raideliikenteen Teknisten ja Toimihenkilöiden Liitto liittyi Insinööriliiton jäsenjärjestöksi vuoden alussa, joten RTTL:n edustaja Jari Äikäs oli ensimmäistä kertaa valitsemassa hallitusta. – Liiton hallituksen pitää linjata IL-yhteisön tulevaisuutta ja johdattaa järjestöä tavoittelemaansa suuntaan.
Mika Hietikko Satakunnan Insinööreistä sanoo, että hallituksen tärkeimpiä tehtäviä ovat jäsenten puolesta tehtävä työ ja työmarkkinaedunvalvonta.Mika Hietikko Satakunnan Insinööreistä sanoo, että hallituksen tärkeimpiä tehtäviä ovat jäsenten puolesta tehtävä työ ja työmarkkinaedunvalvonta.
Tampereen Insinöörien edustaja Aija Karelon mielestä uuden hallituksen pitää viedä IL-yhteisöä eteenpäin ja pitää sitä vakaana.Tampereen Insinöörien edustaja Aija Karelon mielestä uuden hallituksen pitää viedä IL-yhteisöä eteenpäin ja pitää sitä vakaana.
Äänestysvuorossa Tuomas Hara Helsingin Insinööreistä.Äänestysvuorossa Tuomas Hara Helsingin Insinööreistä.
Hyvinkää-Riihimäen Insinöörien edustaja Tarja Antila toivoo, että uusi hallitus jatkaa edellisen hallituksen tapaan tehtyä hyvää työtä keskustellen ja erilaisten mielipiteiden kuuntelua.Hyvinkää-Riihimäen Insinöörien edustaja Tarja Antila toivoo, että uusi hallitus jatkaa edellisen hallituksen tapaan tehtyä hyvää työtä keskustellen ja erilaisten mielipiteiden kuuntelua.