Insinööriliiton uusi hallitus ja osa sen varajäsenistä kukitettiin valintojen jälkeen.
Insinööriliiton uusi hallitus ja osa sen varajäsenistä kukitettiin valintojen jälkeen.

Liitolla on uusi hallitus

Marraskuun edustajakokouksessa Insinööriliitolle valittiin uusi hallitus ja uudet varapuheenjohtajat. Uusi kokoonpano vaihtui lähes kokonaan edelliseen hallitukseen verrattuna. Mukana on useita ensikertalaisia ja toisaalta myös aiemmin hallituksen jäseninä toimineita.

Edellisen kauden varapuheenjohtajista jatkaa Keski-Suomen vaalipiirin ehdokas Timo Härmälä, joka valittiin jäsenyydestä vastaavaksi varapuheenjohtajaksi.

– Tärkein tehtäväni on saada jäsenpito huomattavasti nykyistä paremmaksi, hän kiteyttää näkemyksensä alkaneen kauden suunnitelmasta.

Itä- ja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä Kari Laitinen valittiin insinööriydestä vastaavaksi varapuheenjohtajaksi. Hän on ollut aiemminkin liiton varapuheenjohtajana sekä aktiivina monissa muissa tehtävissä liiton organisaatiossa.

– Valitun strategian eteenpäin vieminen ja uuden strategiakauden valmistelun auttaminen unohtamatta insinööribrändin kirkastamista yhteiskunnan tukipilarina, Laitinen kuvailee seuraavan neljän vuoden tehtäväänsä.

Härmälä ja Laitinen olivat ainoita ehdokkaita kyseisiin tehtäviin.

Useita äänestyskierroksia

Edunvalvonnasta vastaavan varapuheenjohtajan tehtävään olivat ehdolla Tietoalan vaalipiiristä Jyrki Kopperi, Uudenmaan vaalipiiristä Lasse Laurikainen ja Julkisen sektorin vaalipiiristä Aki Pöyry.

Monivaiheisen äänestyksen jälkeen varapuheenjohtajaksi valittiin Kopperi. Hän on ensimmäinen Tietoalan edustaja liiton varapuheenjohtajana. Silloinen Tietotekniikan toimihenkilöt ry liittyi Insinööriliiton jäsenjärjestöksi vuonna 2011.

– Työmarkkinaedunvalvonnan kehittäminen ja sen tunnettavuuden lisääminen jäsenistön keskuudessa, Kopperi tiivistää tehtäväkuvansa.

Hallituksen jäsenet vaihtuivat

Keskusliiton hallitukseen valittiin puheenjohtajiston lisäksi seitsemän muuta hallitusta jäsentä. He ovat kaikki uusia, joskin osa on ollut vuosia sitten hallituksen jäseninä. Hämeen vaalipiirin edustaja on Perttu Mukkala. Julkisen sektorin vaalipiiristä valittiin Aki Pöyry.

Jani Pelkonen on Lounais-Suomen vaalipiirin edustaja. Opiskelijoiden vaalipiiristä valittiin edustajaksi Jyri Laitamaa. Pohjois-Suomen vaalipiirin edustaja on Tiina-Maria Siipola.

Uudenmaan vaalipiiristä valittiin hallituksen jäseneksi Janne Juujärvi ja Mikko Wikstedt.

Hallituksen toimikausi on neljä vuotta lukuun ottamatta opiskelijajäsentä, jonka toimikausi on kaksi vuotta.