Päivien aikana kokoonnuttiin pienryhmiin miettimään erilaisia ajankohtaisia asioita.
Päivien aikana kokoonnuttiin pienryhmiin miettimään erilaisia ajankohtaisia asioita.

Henkilöstöedustajien kokoontumisajot

Syyskuussa Insinööriliiton henkilöstöedustajia kokoontui yhteisille luottamuspäiville.

Kaksipäiväisessä tilaisuudessa Helsingin Pasilassa toisiaan tapasivat tutut ja tuntemattomatkin. Luottamuspäivät järjestettiin kolmannen kerran, ja tällä kertaa mukana oli paljon toimijoita julkiselta sektorilta.

Tilaisuudessa oli tosiaan paikalla erilaista porukkaa, voi sanoa, että vauvasta vaariin, sillä nuorin läsnäolija oli muutamien viikkojen ikäinen. Sopu sijaa antoi ja mielipiteitä vaihdettiin alustusten ja ryhmätöiden välillä.

Liiton johto kannusti osallistujia keskustelemaan työpaikoilla. Luottamushenkilöillä on keskeinen rooli niin jäsenhankinnassa kuin edunvalvonnassa työpaikkatasolla. Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo painotti, että viestintä on vaikuttava painostusvalmiuskeino, kun ihmiset juttelevat työpaikoilla työelämäkysymyksistä.

Varapuheenjohtaja muistutti, että jos maan hallituksen kaavailemat muutokset menevät läpi, jatkossa useita työelämään liittyviä asioita hoidetaan lain mukaan eikä neuvotellen.

Muutoksia luvassa

Liiton edunvalvontajohtaja Petteri Oksan mukaan Orpon hallituksen suunnittelemat muuttavat suomalaista työelämää enemmän kuin sitä vuosiin on muutettu. Työrauhalainsäädännön uudistuksesta ja paikallisen sopimisen vapauttamisesta voi seurata ennalta odottamattomia seurauksia.

– Mahdollisesti erimielisyyksien määrä kasvaa muutosneuvotteluissa, Oksa arvioi.

Lisäksi yrityskohtaisten sopimusten määrät saattavat kasvaa.

Etätyö uuvuttaa pitkäaikaisesti

Luottamuspäivillä oli myös ulkopuolisia puhujia herättelemässä Insinööriliiton väkeä. Työterveyslaitoksen johtava asiantuntija Sini-Maria Rank puhui työelämän muutoksista. Pandemian seurauksena monen osaajan työ itsenäistyi ja lähijohtaminen yksilöistyi.

– Pitkään jatkuessaan yksinomaan etätyö uuvutti osaajiakin.

Digiaika kiihdyttää myös jatkuvaa työssä oppimista.

– Jos kaikki työskentelevät etänä, miten huolehditaan yhteisestä oppimisesta ja vuorovaikutuksesta, Rank pohtii.

Tekniikan museon johtaja Anssi Tuulenmäki kysyi, kuinka tulla paremmaksi innovaattoriksi. Hänen vastauksensa oli: kyky kummastella ja lupa toimia erilaisella tavalla.

Nämä vastaukset kaikuivat usean osallistujan korvissa vielä kotimatkalla.

Sini-Marja Rank korosti, että nuorilla on pandemia-ajan jälkeen vanhempia enemmän vakavaa ahdistuneisuutta.Sini-Marja Rank korosti, että nuorilla on pandemia-ajan jälkeen vanhempia enemmän vakavaa ahdistuneisuutta.Salissa eri alustajat herättivät kuulijoita pohtimaan uusia mietteitä.Salissa eri alustajat herättivät kuulijoita pohtimaan uusia mietteitä.