Luuppi

Viivi Sydänlammi osallistui Johtajatulet-tapahtumaan syyskuussa.
Viivi Sydänlammi osallistui Johtajatulet-tapahtumaan syyskuussa.

Johtamisen vastuu viehättää

Partiossa pääsee tekemään kiinnostavia asioita ja syntyy elinikäisiä ystävyyssuhteita.

Ensi viikonloppuna Riihimäelle kerääntyy puolitoistatuhatta nuorta partiolaista. Explo-tapahtumassa 15–17-vuotiaat nuoret tutustuvat tekemisen ja elämysten kautta kestävän kehityksen tavoitteisiin. Luvassa on esimerkiksi laskeutumista köyttä pitkin vesitornista.

Suomen Partiolaisten suurtapahtuman järjestelyistä vastaa Viivi Sydänlammi. Hän pitää vastuusta ja tapahtumien järjestämisestä.

– Se palkitsee, kun saavuttaa jotain, millä on merkitystä.

Kehittyminen motivoi

Sydänlammi toimii Kupittaan Henrikin poikien ohjelmajohtajana ja hallituksen jäsenenä. Hän nauttii johtajan roolista monesta syystä.

– Se antaa hyviä mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistaan, kykyä johtaa ja tehdä juuri sellaisia asioita, joita itse haluaa.

Mielikuvissa partio saattaa olla solmujen tekemistä metsän keskellä, mutta toiminnalla tai ympäristöllä ei ole rajoja. Partiotapahtumia järjestetään kotimaassa ja ulkomailla sekä luonnossa ja kaupungilla.

– Meidän lippukuntamme erikoisuus on vajaa 20-metrinen koulutusalus s/y Henrika, jolla tehdään avomeripurjehduksiakin. Viime kesänä veneellä käytiin Ruotsissa.

Partio kasvattaa

Arvot ovat tärkeä osa partiota. Sydänlammi nostaa esiin luonnonläheisyyden, yhdessä tekemisen ja kiusaamattomuuden. Tavoitteena on kasvattaa ihmisistä aktiivisia kansalaisia ja opettaa heille käytännön taitoja.

– Ne voivat olla mitä tahansa: erätaitoja, ruoanlaittoa, ensiapua tai mediataitoja vaikkapa somessa.

Partio mielletään usein nuorten harrastukseksi, mutta 25-vuotias johtaja sanoo sen sopivan kaikenikäisille. Syyskuun alussa järjestetyssä Johtajatulet-tapahtumassa näkyi paljon aikuisia partiojohtajia.

Ura alkoi lapsena

Sydänlammi asuu ja työskentelee Helsingissä mutta käy yhä kotipaikkakunnallaan Turussa lippukuntansa tapahtumissa.

Partioura alkoi, kun äiti vei 7-vuotiaan harrastuksen pariin. Ensimmäiseen johtajarooliin Sydänlammi astui 14-vuotiaana.

– Tykkään partiosta, koska siinä on vahva yhteisöllisyys ja yhdessä tekemisen meininki.

Tapahtumissa näkee kavereita ja tapaa uusia ihmisiä. Jo nuorena Sydänlammin ystäväpiiri muodostui pitkälti partiokavereista.

– Sieltä on tullut varmasti elämän mittaisia suhteita.