jäsenpiste

Hae jäsenmaksualennusta ajoissa

TEKSTI: Jarkko Ursin, palvelupäällikkö

Jos elämäntilanteesi muuttuu, Insinööriliitto-yhteisön jäsenmaksusta on mahdollista saada alennusta. Se voidaan myöntää alennusperusteen ajalle täysille kalenterikuukausille. Jos päättymisaika ei ole tiedossa, alennus myönnetään oletuksena kuudelle kalenterikuukaudelle, kuitenkin enintään vuoden loppuun saakka.

Pysyvästi eläkkeelle siirtyneelle voidaan myöntää hakemuksesta eläkeläisjäsenyys eläkkeelle jäämisvuotta seuraavan täyden vuoden alusta. Eläkkeellejäämisvuodelta on mahdollista hakea jäsenmaksualennusta.

Jäsenmaksualennusta voit hakea, jos jäät työttömäksi, siirryt varusmies- tai siviilipalvelukseen, vuorotteluvapaalle, palkattomalle perhevapaalle tai eläkkeelle.

Myös pitkäaikainen sairausloma, ulkomailla oleskelu tai päätoiminen opiskelu ovat jäsenmaksualennukseen oikeuttavia perusteita.

Tämän vuoden jäsenmaksualennuksia pitää hakea vuoden loppuun mennessä.

Toimi kuitenkin heti, jos alennusperuste on olemassa, etkä ole alennusta vielä hakenut. Näin vältyt vuoden lopun käsittelyruuhkalta ja saat jäsenmaksualennuksen heti hyödyksesi.

Jäsenmaksualennuksen myöntäminen kullekin vuodelle edellyttää, että jäsenmaksusi ovat maksettuna aikaisemmilta vuosilta. Alennuspäätöksen mukana toimitetaan myös mahdollinen korjattu jäsenmaksulasku.

Ennen käsittelyä sinulta voidaan pyytää lisätietoja hakemukseen liittyen.

Lue lisää: ilry.fi/alennus

Hae alennusta

Vuoden 2022 jäsenmaksualennuksia pitää hakea 31.12.2022 mennessä.

Käsittelyn jälkeen liitto lähettää alennuspäätöksen hakijalle sähköpostilla. Jos haluat päätöksen postitse, ilmoita se hakuvaiheessa.

Lähde mukaan verkostoihin

TEKSTI: Jenna Särkkä, markkinointikoordinaattori

Insinööriliiton verkostotoiminta sai alkunsa jäsenten toiveesta verkostoitua ammatillisesti ja sosiaalisesti. Insinööriliitolla on tällä hetkellä kymmenen erilaista verkostoa, joissa on kymmenistä satoihin jäsentä.

Verkostot ovat maksuttomia ja kuuluvat jäsenyyteen. Toimiminen on hyvää vastapainoa työlle. Niissä jaetaan hyviä käytäntöjä ja vinkkejä sekä sparraillaan muiden kanssa ja vaihdetaan mielipiteitä.

Verkostoissa vierailee mielenkiintoisia puhujia ja asiantuntijoita. Niissä voi myös harjoitella esiintymistaitoja ja ehdottaa eri aihepiirejä käsiteltäväksi. Yhteydenpito verkoston sisällä tapahtuu lähinnä Teams-ympäristössä. Verkostot järjestävät myös tapahtumia sekä muuta yhteisöllistä ja aktivoivaa toimintaa.

Verkostoissa kuulut samanhenkiseen porukkaan ja saat uusia ystäviä. Liitolle voi ehdottaa myös täysin uutta verkostoa.

Lue lisää: ilry.fi/verkostot