Karavaani kiersi jälleen ympäri Suomea

Viime vuoden kesätilaisuudet jouduttiin perumaan koronatilanteen takia.

Tänä kesänä Kesäkaravaanin tilai- suuksia oli alun perin 12, joista kymmenen pystyttiin järjestämään. Peruutetut tapahtumat olivat Turun Merimuseobrunssi ja Tampereen Kalevankisabrunssi.

Osallistujamääriä jouduttiin rajoittamaan, mutta lähes kaikki tilaisuudet olivat varattuja loppuun.

– Tilaisuudet onnistuivat hyvin, kertoo jäsenhankinnan koordinaattori Milla Pennanen Insinööriliitosta.

– Jäsenistöltä tuli paljon kiitosta siitä, että oli mahdollista kokoontua yhteen pitkästä aikaa turvallisuussäädöksiä noudattaen, hän jatkaa.

Useassa tilaisuudessa oli porrastetut saapumisajat, ja yhteensä tapahtumissa vieraili runsaasti yli tuhat henkilöä.

Yksi perinteikkäimmistä Kesäkaravaanin tilaisuuksista on Jazzbrunssi Porissa. Tänä vuonna sitä vietettiin ulkosalla Pori Jazzien läheisyydessä.

Kotkan meripäivien yhteydessä järjestetyllä Meripäiväbrunssilla vierailijat olivat iloisella mielellä, ja kehuivat sekä tilaisuutta että ruokaa.

Oulussa Rokkibrunssilta osa juhlaväestä suunnisti samaan aikaan kaupungissa järjestettäviin Qstock-festivaalille, josta brunssi on myös saanut nimensä.

Futisbrunssia vietettiin Suomen Jalkapallomuseolla Valkeakoskella. Tarkoitus oli jatkaa porukalla jalkapallo-otteluun, joka peruttiin viime hetkellä. Hyvä tunnelma ja runsas brunssi korvasivat pettymyksen.

Varkaudessa nautittiin herkuista ja hyvästä seurasta Samppanjabrunssilla, ja tietenkin jatkettiin tuttuun tapaan Sampea ja samppanjaa -festareille.

Kuninkuusravit pidettiin koronapandemiasta johtuen Seinäjoella kahtena vuotena peräkkäin. Insinööriliiton Ravibrunssilla pääosassa olivat hevoset.