jäsenpiste

Hoida jäsenmaksusi e-laskuna

teksti: Jarkko Ursin, palvelupäällikkö ja kuva: Shutterstock

E-lasku on kätevä tapa hoitaa jäsenmaksu. Jos et ole siihen vielä siirtynyt, se kannattaa tehdä nyt. E-lasku ei huku postipinoihin ja maksut tulee hoidettua automaattisesti. Laskun tiedot ovat helposti omassa verkkopankissa myös jälkikäteen. E-lasku on turvallinen, pankkien kehittämä laskujen vastaanotto- ja maksutapa.

Kun siirryt e-laskuun 19. marraskuuta mennessä, ensi vuoden jäsenmaksulaskusi tulee jo e-laskuina. Ja jos onni potkaisee, voit päästä uuden iPadin omistajaksi: kaikkien 19. marraskuuta mennessä e-laskuun siirtyneiden kesken arvomme yhden iPadin. Jos sinulla on jo e-laskutus meille voimassa, olet automaattisesti mukana arvonnassa.

E-laskuun siirtyminen käy varsin vaivattomasti. Tee verkkopankissasi e-laskusopimus Insinööriliitolle. Sopimuksen tekemiseen tarvitset viitenumerosi, joka on viimeisimmässä jäsenmaksulaskullasi.

Laskutus alkaa seuraavasta mahdollisesta kuukausierästä. Ensimmäistä e-laskua edeltävät jäsenmaksuerät pitää maksaa paperilaskun tiedoilla.

Laskut menevät verkkopankkiin

E-laskut lähetetään aina kuukauden alkupäivinä verkkopankkiisi kuukausierän suuruisena ja eräpäivällä. Jos haluat suorittaa kerralla koko vuoden jäsenmaksun, muuta maksun suuruudeksi vuosimaksusi summa.

Eläkeläisjäsenmaksut sekä opiskelijoiden kassamaksut ovat aina vuosimaksuja ja toimitetaan vuosimaksun summalla automaattisesti.

Voit valita itsellesi sopivan veloitustavan oman pankkisi tarjoamista vaihtoehdoista.

Jokaisen saapuvan laskun voi hyväksyä erikseen tai asettaa ne maksuun tililtä automaattisesti eräpäivänä. Automaattiselle maksatukselle voi laittaa myös toivotun eurorajan, jonka yli menevät laskut pitää käydä hyväksymässä.

Järjestäytyminen kannattaa aina

teksti: Jenna Särkkä, markkinointikoordinaattori

Insinöörit saavat muun muassa paremmat lomarahat, yleiskorotukset ja sairausajan palkat aloilla, joissa on vahva järjestäytyminen.

Insinööriliitto haluaa kannustaa opiskelijoita järjestäytymään vahvasti luokissaan. Jäsenet, joiden luokkien järjestäytymisaste on yli 80 prosenttia, palkitaan elokuvalipuilla.

Liitto osallistuu yli 80-prosenttisesti järjestäytyneen luokan kustannuksiin 100 eurolla, mikäli luokka tai paikallisyhdistys järjestää yhteisen aktiviteetin.

Järjestäytymisaste luokittain mitataan 8. huhtikuuta ja 31. lokakuuta. Luokka kertoo asiasta Insinööriopiskelijaliitto IOL:n paikallisyhdistykselle, joka toimittaa tiedot eteenpäin Insinööriliittoon.

Järjestäytymiskampanja ylläpitää ja vahvistaa insinöörien palveluita ja edunvalvontaa.

Lue lisää: www.ilry.fi/jarjestaytymiskampanja