Remedyn peli

palkittiin kahdesti

Kolmannen persoonan toimintaseikkailu Control valittiin vuoden peliksi sekä vuoden tietokone- ja konsolipeliksi.

Neljännesvuosisadan ikään ehtineen Remedy- pelistudion Control-pelin toinen osa nimeltä AWE julkaistaan elokuun lopussa. Peli sai kaksi palkintoaan elokuussa järjestetyssä The Finnish Game Awards -gaalasssa, jossa jaettiin tunnustukset peleille ja tekijöille yhteensä yhdeksässä kategoriassa.

Mobiilipeleistä palkittiin Cornfox & Brothers Gamesin Oceanhorn 2 -seikkailupeli. Peli teki Appleen sellaisen vaikutuksen, että se osti pelin levittämiseen yksinoikeuden.

Luovaksi saavutukseksi valittiin Frozenbyten Trine 4: The Nightmare Prince. Pelin neljättä osaa ylistettiin visuaaliseksi ja musikaaliseksi taideteokseksi.

Pelialan uutena tulokkaana tunnustettiin Resistance Games. Vaikka oululainen pelitalo on nuori, sen tekijät ovat alan veteraaneja.

Alle kouluikäisille oma peli

Hyötypeleistä parhaaksi julistettiin Ylen sovellustiimin kehittämä Pikku Kakkosen Eskari -sovellus. Alle 7-vuotiaille tarkoitettu opetuspeli opettaa luku- ja kirjoitustaidon perusteita. Peli toimii mobiililaitteilla.

Henkilöistä palkittiin kansainvälisen pelinkehitystyön vapaaehtoisena aktiivina Joonas Häll ja pelialan vaikuttajana Sonja Ängeslevä.

Gaalassa jaettiin myös korkeakoulujen Bit1-pelikilpailun palkinto, jonka voittaja oli julkistettu jo keväällä. Palkinnon voitti Improx Games pelillään The Last Cube.

Vuoden pelin, tietokonepelin ja mobiilipelin voittajat valittiin Suomen pelinkehittäjien jäsenäänestyksellä. Vuoden luovan saavutuksen valitsi yhdistyksen hallitus ja vuoden opetuspelin valitsi työryhmä.

Gaalassa julkistettiin myös Pelimetsä-hanke, jonka nimissä on kerätty lähes 500 000 euroa luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen.