Mikko Oikari vastaa silmänpohjakameroiden tukipalvelusta.
Mikko Oikari vastaa silmänpohjakameroiden tukipalvelusta.

Pörssiin listautuminen myllää työkulttuurin

Kun Optomed muuttui julkiseksi osakeyhtiöksi, työntekijät pääsivät optio-ohjelmaan mutta puhelimelle asetettiin hintakatto.

Silmänpohjakameroita valmistavan Optomedin tytäryhtiö Optomed Software on tehnyt vuosia voitollista tulosta, ja sen näkymät ovat hyvät. Emoyhtiö listautui viime joulukuussa pörssiin, ja kasvupaineet vain kasvavat.

– Pörssiin listautuminen on strateginen päätös, mikä saattaa näinä aikoina kuitenkin herättää myös huolta työntekijöiden keskuudessa, tiivistää ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Mikko Oikari.

Listautumisella emoyhtiö keräsi rahaa laajentumiseen Amerikan ja Kaukoidän markkinoille.

– Ohjelmistopuolta listautuminen hyödytti, sillä sijoittajilta tuli rahaa tuotekehitykseen. Ja emoyhtiöllä on hyvät mahdollisuudet selvitä poikkeusaikojen haasteista, kun kassassa on rahaa.

Koronakriisin vuoksi emoyhtiö lomautti huhtikuussa pääosin osa-aikaisesti työntekijöitään. Ohjelmistopuolella vanhat asiakkuudet työllistävät kuitenkin hyvin, ja kaikki painavat töitä normaalisti.

Käytännöt yhtenäistyivät

Toimintatavat muuttuivat yhdenmukaisiksi silmänpohjakameroihin tekoälyä kehittävässä tytäryhtiössä. Useita asioita säädellään nyt aiempaa tarkemmin.

– Ennen sai lähes minkä kännykän tahansa, mutta nyt on raja, paljonko kännykkä tai läppäri saa maksaa, Oikari havainnollistaa.

Ennen yhtiön talousluvuista kerrottiin tiuhaan henkilöstölle, mutta nykyään henkilöstö kuulee vain emoyhtiön julkiset neljännesvuosikatsaukset.

Puheentunnistus työllistää

Espoolainen Optomed Software eli entinen Commit perustettiin vuonna 1990 kehittämään ohjelmistoja terveydenhuoltoon. Ohjelmistoilla hallitaan radiologian, leikkaustoiminnan ja seulonnan työtä. Yrityksessä on reilut 50 henkeä, joista suuri osa on koodareita.

Oikari tuli Commitille töihin vuonna 2008 ja toimii järjestelmäasiantuntijana. Hän tekee hallinnollista työtä ja vastaa muun muassa tukipalvelun miehityksestä ja ohjelmistojen määrittelystä. Vastuuseen kuuluu myös pilvipalveluiden ja puheentunnistuspalvelujen ylläpito.

– Lääkärit puhuvat nykyään suoraan kapulaan. Meidän ohjelmistomme muuttaa puheen tekstiksi.

Oululainen Optomed osti Commitin pari vuotta sitten, ja nimi muuttui nykyiseksi. Optomed perustettiin vuonna 2004 kehittämään terveysteknologiaa. Yhtiön päätuote on käsikäyttöinen silmänpohjakamera ja siihen liittyvä ohjelmisto, joka helpottaa sokeuttavien silmäsairauksien diagnosointia. Konsernissa on yhteensä noin 110 työntekijää.

Huono muisto varjostaa

Pörssiin listautumiseen Oikari suhtautui varauksella vanhojen kokemustensa vuoksi. Hän työskenteli vuosituhannen vaihteen jälkeen Tecnomenissa eli nykyisessä Tecno- treessä, joka listautui vuonna 2001.

– Listautumisessa saadut rahat oli kulutettu parissa vuodessa, ja sitten koitti yt-neuvottelukierre. Minä lähdin kolmannella kierroksella, Oikari kertoo.

Tällä kertaa luottamusmies tuntuu toiveikkaalta.

– Koska firman liiketoimintaan kuuluu innovaatioiden kehittäminen, on hyvin tärkeää ottaa huomioon strategian kannalta, että listautumisesta saadut rahat käytetään liiketoiminnan kehittämiseen.

Luottamusmiehenä Oikari kiittää nykyistä työnantajaansa siitä, että se noudattaa riitelemättä tietoalan työehtosopimusta. Emoyhtiö ei ole tällä hetkellä järjestäytynyt, eikä sen henkilöstöllä ole luottamushenkilöä.

Ohjelmistopuolella ylitöistä ja varallaolosta maksetaan asianmukaiset korvaukset, ja liukumasaldot kirjataan ja pidetään vapaina.

– Me tuotamme niin hyvin, että omistajat ovat tyytyväisiä meidän toimintaamme sellaisenaan.

Oikari toivoo, että emoyhtiö järjestäytyy myös, jolloin yhteiset pelisäännöt ovat selvät sekä työnantajalle että työntekijöille.

Tulos sataa tekijöille

Ohjelmistoyhtiössä otettiin listautumisen yhteydessä käyttöön optio- ohjelma. Työntekijä saa ostaa työnantajan osakkeita määrätyn määrän euron listautumishintaa halvemmalla. Ensimmäinen ostomahdollisuus oli heinäkuussa.

Myös listautumisen yhteydessä henkilökunnalle tarjoutui mahdollisuus ostaa työnantajan osakkeita. Oikari hankki niitä hieman itselleen.

– Pieni motivaation lisäys on aina hyväksi, mutta enimmäkseen osakkeet elävät omaa elämäänsä.

Tärkeintä luottamusmiehelle on, että työnantajan kanssa on hyvä keskusteluyhteys ja työehdot ovat kunnossa.

Optomed Softwaren toimisto sijaitsee Espoon Keilaniemessä.Optomed Softwaren toimisto sijaitsee Espoon Keilaniemessä.Silmänpohjakamera auttaa sokeuttavien silmäsairauksien diagnosointia.Silmänpohjakamera auttaa sokeuttavien silmäsairauksien diagnosointia.