jäsenpiste

Hoida jäsenmaksusi e-laskuna

TEKSTI: Jarkko Ursin, palvelupäällikkö

E-lasku on kätevä tapa hoitaa jäsenmaksu. Jos et ole siihen vielä siirtynyt, se kannattaa tehdä nyt.

E-lasku ei huku postipinoihin ja maksut tulee hoidettua automaattisesti. Laskun tiedot ovat luettavissa helposti omassa verkkopankissa jälkikäteen.

Jos onni potkaisee, voit päästä kesällä uuden iPadin omistajaksi: kaikkien 15. heinäkuuta mennessä e-laskuun siirtyneiden kesken arvomme yhden iPadin. Jos sinulla on jo e-laskutus meille voimassa, olet automaattisesti mukana arvonnassa.

E-laskuun siirtyminen käy varsin vaivattomasti. Tee verkkopankissasi e-laskusopimus Insinööriliitolle. Sopimuksen tekemiseen tarvitset viitenumerosi, jonka löydät viimeisimmästä jäsenmaksulaskustasi.

Laskutus alkaa seuraavasta mahdollisesta kuukausi- erästä. Ensimmäistä e-laskua edeltävät jäsenmaksuerät pitää suorittaa paperilaskun tiedoilla.

E-laskut lähetetään aina kuukauden alkupäivinä verkkopankkiisi kuukausierän suuruisena ja eräpäivällä varustettuna. Jos haluat suorittaa kerralla koko loppuvuoden jäsenmaksun, muuta maksun suuruudeksi loppuvuoden jäsenmaksusi summa.

Eläkeläisjäsenmaksut sekä opiskelijoiden kassamaksut ovat aina vuosimaksuja ja toimitetaan vuosimaksun suuruisena automaattisesti.

Voit valita itsellesi sopivan veloitustavan oman pankkisi tarjoamista vaihtoehdoista. Voit hyväksyä jokaisen saapuvan laskun erikseen, asettaa ne maksuun tililtäsi automaattisesti eräpäivänä tai laittaa automaattiselle maksatukselle haluamasi eurorajan, jonka yli menevät laskut käyt hyväksymässä.

E-laskun hyötyjä

• E-laskuun siirtyminen on helppoa.

• E-lasku tuo vaivattomuutta.

• Siirry e-laskuun ja osallistu arvontaan.

Jäsenelle maksuton työsuhdeneuvonta

TEKSTI: Ani Pekkanen, markkinointikoordinaattori

Insinööriliiton jäsen Kristian kertoo, että hän hyödynsi liiton lakipalveluita, kun työnantaja useista pyynnöistä huolimatta ei maksanut palkkaa.

– Omat resurssit loppuivat, mutta onneksi liitto piti pinnalla ja huolehti, että saan saatavani.

Jäsenyyteen kuuluu mahdollisuus saada liitolta työsuhdeneuvontaa ja lakipalveluita. Lakipalvelut käsittävät lain- opillisen neuvonnan, sovintoneuvottelut ja tarvittaessa myös oikeusavun tuomioistuimessa jäsenen työ- tai virkasuhdetta koskevissa työoikeudellisissa riita-asioissa.

Ensimmäinen kontakti on yleensä työpaikan oma henkilöstön edustaja, mutta jos asia ei ratkea tätä kautta, kannattaa olla yhteydessä liittoon.

Liiton työehtoasiantuntijat ja juristit auttavat kaikissa työsuhteeseen ja työelämän arkeen liittyvissä kysymyksissä ja tilanteissa. Heidät tavoittaa ottamalla yhteyttä liiton asiakaspalveluun.

Lue lisää: ilry.fi/tyosuhdepalvelut