Uutta väkeä IL-yhteisöön

Insinööriliiton järjestöyksikössä kenttä ja tapahtumat -tiimissä on aloittanut kaksi uutta järjestöasiantuntijaa. Tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööri Nina Pirttikangas vastaa liiton opiskelijatoiminnasta Metropoliassa ja Centriassa sekä monimuoto- ja YAMK-opiskelijoiden jäsenhankinnasta.

– Haluan lisätä tietoisuutta liiton tarjoamista eduista ja palveluista eri elämäntilanteissa.

Pirttikankaalla on lähes parinkymmenen vuoden kokemus tekstiiliteollisuuden eri työtehtävistä. IL-yhteisö on tuttu entuudestaan, sillä hän on toiminut vuosia luottamusvaltuutettuna sekä ollut aktiivina jäsenjärjestön toiminnassa.

Vapaa-aikana Pirttikangas nauttii käsillä tekemisestä, esimerkiksi askartelusta ja puutarhan hoidosta.

Valtiotieteiden maisteri Pauli Unkuri vastaa Insinööriliiton Itä- ja Kaakkois-Suomen opiskelijatoiminnasta sekä opiskelijaviestinnästä. Lisäksi työnkuvaan kuuluu opiskelijoiden sponsorointiasiat.

– Ammatillista järjestäytymistä tarvitaan tulevaisuudessakin, ja jo opintojen aikana kannattaa perehtyä asioihin, jotta työelämässä ei tule ikäviä yllätyksiä.

Unkuri on aiemmin työskennellyt muun muassa etuuskäsittelijänä työttömyyskassassa. Viimeksi hän oli viestintätehtävissä Maanpuolustuskorkeakoulussa. Vapaa-ajalla hän viihtyy pianon- ja kitaransoiton parissa sekä jalkapallokatsomossa.

Aspaan täydennystä

Filosofian maisteri Johanna Mustapää on aloittanut asian- tuntijana asiakaspalvelussa. Hän neuvoo jäsenyyteen, jäsenmaksuihin ja työsuhteisiin liittyvissä asioissa.

– Haluan tarjota jäsenille hyviä ja täsmällisiä neuvoja sekä ohjeita.

Mustapään edellinen työ oli Valtiokonttorin kustannustukiprojektissa; sitä ennen hän työskenteli toisessa akavalaisessa liitossa eli Akavan Erityisaloissa.

Hänen harrastuksiaan ovat käsityöt, kirppikset ja laulaminen.

Insinööriliitossa alkoi keväällä uusi harjoittelijakäytäntö. It-tiimissä on jatkossa yksi säännöllinen vuotuinen harjoittelijapaikka, jonka lisäksi muualle organisaatioon tulee yksi kiertävä harjoittelijapaikka. Kuuden kuukauden mittaiset harjoittelut ovat palkallisia.

– Harjoittelut on tarkoitettu ensisijaisesti opiskelujen loppuvaiheessa oleville opiskelijoille, kertoo liiton palvelujohtaja Mika Leppinen.

– Harjoittelupaikkojen tarjoamisella liitto haluaa omalta osaltaan kantaa kortensa kekoon opintojen ja tulevaan työelämään valmistautumisen kannalta tärkeässä asiassa.

Ensimmäisenä it-harjoittelijana on aloittanut insinööriopiskelija Otso Poussu. Hän on suorittanut jo tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon. Musiikin harrastaja haluaa tarjota parhaan laatuista it-tukea henkilöstölle.

Pohdintoja työelämästä ja vapaa-ajalta

Insinööriliiton asiantuntijat kirjoittavat viikoittain Insinööri-lehden Tästä on kysymys -palstalla kiinnostavia ja omakohtaisia kirjoituksia eri elämänaiheista. Verkkolehden kolumneissa sana ja tyyli ovat vapaat.

Kirjoituksia voi hyödyntää ja jakaa oman järjestön kanavissa tai omassa sosiaalisessa mediassa. Aiheista kannattaa myös käydä rohkeasti keskustelua, olla perustellusti vaikka eri mieltä.

Lue, mitä Insinööriliiton asiantuntijat ajattelevat. Tästä on kysymys -kolumnit:

insinoori-lehti.fi

Ratavartijankatu 2, 8. krs, 00520 Helsinki

Asiakaspalvelu

0201 801 801, (8,4 snt/min)

avoinna arkisin klo 9–16

asiakaspalvelu@ilry.fi

www.ilry.fi

Kaikki liiton palvelut ja asiantuntijat tavoittaa parhaiten Insinööriliiton asiakaspalvelun kautta.

Insinööriliitolla on 30 alueellista ja kahdeksan valtakunnallista jäsenjärjestöä. Lisätietoa jäsenjärjestöistä on osoitteessa www.ilry.fi/jasenjarjestot

Liiton organisaatio

Edunvalvontayksikkö

johtaja

Petteri Oksa, 0201 801 839

Työelämä ja lakipalvelut

Yhteiskuntavaikuttaminen

Vaikuttajaviestintä

Järjestöyksikkö

johtaja Tommi Grönholm, 0201 801 848

Kenttä ja tapahtumat

Markkinointi

Urapalvelut

Palveluyksikkö

johtaja

Mika Leppinen, 0201 801 826

Assistentit

It-palvelut

Jäsenpalvelut

Taloushallinto

Puheenjohtajisto

Puheenjohtaja

Samu Salo, 0201 801 810

1. varapuheenjohtaja

Timo Härmälä, 040 513 5988

varapuheenjohtaja

Jyrki Kopperi, 040 833 0633

varapuheenjohtaja

Kari Laitinen, 050 556 8501

johdon assistentti

Teija Hyvärinen, 0201 801 811