Pyhimys keulakuvana kohti parempia oppimistuloksia
Insinööriliitto haluaa palauttaa suomalaisten matematiikan oppimistulokset takavuosien maailmanmestaruustasolle. ”Lasketaan taso korkeammalle” -kampanjan keulakuvana on matematiikkaneroksikin tituleerattu Mikko Kuoppala eli Pyhimys.
Suomalaisnuorten matematiikan oppimistulokset ovat laskeneet jo vuosien ajan kuluvan vuosituhannen alkupuolen huipputasolta. Heikko osaaminen nostaa kynnystä päästä kiinni insinööriopintoihin.
Teknisiin innovaatioihin nojautuvassa Suomessa se puolestaan tarkoittaa koko yhteiskunnan kannalta huonompia menestysmahdollisuuksia kansainvälisessä kilpailussa.
Insinööriliitto haluaa kannustaa suomalaisnuoria parempiin opintosuorituksiin ja etsiä yhdessä päättäjien kanssa ratkaisuja matematiikan oppimistulosten parantamiseksi. Unilukkariksi on saatu Mikko Kuoppala eli Pyhimys, joka on matematiikkataustansa vuoksi täydellinen kumppani juuri tähän kampanjaan.
– Olemme todella iloisia ja ylpeitä, että Mikko lähti tähän kampanjaan mukaan. Hän oli meille alusta saakka ehdoton ykkösvaihtoehto, koska hänellä on henkilökohtainen suhde matematiikkaan ja sen opiskeluun, liiton puheenjohtaja Samu Salo sanoo.
Musiikki vei matemaatikon
Ennen siirtymistään täysipäiväiseksi artistiksi Pyhimyksellä oli Helsingin yliopistossa matematiikan opinnot loppusuoralla. Ennen valmistumista musiikkiura vei kuitenkin miehen mennessään.
– Matematiikkaa on kaikkialla ja siksi sen osaaminen on mielestäni tosi tärkeää. Yksi tämän kamppiksen kantavista ajatuksista on se, että matematiikkaan törmää joka paikassa. Samalla haluan kertoa, että matematiikka ei edellytä mitään luonnonlahjakuutta, vaan sitä voi oppia ihan samalla tavalla kuin vaikkapa vierasta kieltä, Pyhimys korostaa.
– Aivan samalla tavalla myös tekniikkaa ja insinöörien innovaatioita on läsnä meidän kaikkien jokapäiväisessä arjessa. Voin suoraan sanoa, että fanitan insinöörejä, sillä ilman heidän työnsä tuloksia elämä olisi aika hankalaa ja tylsää.
Matikkaa nuoren arkipäivässä
”Lasketaan taso korkeammalle” -kampanjan keskiössä on Pyhimyksen my day -video. Siinä hän tyttärensä Moonan inspiroimana käy läpi päivän mittaisen matematiikkaan liittyvän ajatusprosessin.
Videon lisäksi Pyhimys nähdään myös teiden varsilla ja katukuvassa sekä häntä kuullaan aiheen parissa radiossa.