Kunniapuheenjohtaja Matti Viljanen osallistui edustajakokoukseen Hyvinkäällä.
Kunniapuheenjohtaja Matti Viljanen osallistui edustajakokoukseen Hyvinkäällä.

Kevätedustajakokous jälleen koolla

Hyvinkäällä kokoontui Insinööriliiton kevätedustajakokous ensimmäistä kertaa fyysisesti koronavuosien jälkeen. Liiton puheenjohtaja Samu Salo peräsi koko liittoyhteisön voimavaroja käyttöön, jotta eristäytymisajan jälkeen voidaan palata yhteenkuuluvuuteen.

Yhteisöllisyys nousi esiin myös kokouksen käytäväkeskusteluissa.

Salo kehotti jäsenjärjestöjä pohtimaan omissa kokouksissaan, ovatko ne tehneet kaikkensa jäsenien eteen.

– Jäsenistö tarvitsee IL-yhteisön aktiiveja auttamaan ja tukemaan heitä, Salo painotti.

Edunvalvontajohtaja Petteri Oksa kertasi kulunutta neuvottelukierrosta. Neuvottelujärjestö Ylemmät toimihenkilöt YTN rikkoi perinteitä, kun se sopi ensimmäisenä henkilöstöryhmänä työehtosopimuksen Teknologiateollisuuden työnantajien kanssa.

Järjestöjohtaja Tommi Grönholm kertoi hyvin sujuvasta jäsenkehityksestä.

Ritarikuntien kunnianosoitus

Kokouksessa kukitettiin viime vuonna liiton toimistolta eläköityneet edunvalvontapäällikkö Jouko Malinen ja työ- ja virkaehtoasiantuntija Juha Särkkä. Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari Sauli Niinistö myönsi kummallekin viime itsenäisyyspäivänä Suomen Leijonan ansioristit.

Opiskelijoiden vaalipiiristä valittiin liiton hallitukseen varsinaiseksi jäseneksi Insinööriopiskelijaliitto IOL:n puheenjohtaja Nicole Ojala ja varajäseneksi varapuheenjohtaja Tatu Niemelä.

Mikä ihmeen edari?

Insinööriliiton edustajakokous eli edari on liiton ylin päättävä elin. Edustajakokous kokoontuu kahdesti vuodessa: toukokuussa ja marraskuussa.

Monien muiden asioiden lisäksi kevätkokous hyväksyy sääntömäärisiä asioita kuten edellisen vuoden tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen.

Syyskokouksen aiheina ovat muun muassa seuraavan vuoden budjetti ja toimintasuunnitelma. Lisäksi liiton asiantuntijat kertovat erilaisista ajankohtaisista asioista kokousedustajille.

IL-yhteisön jäsenjärjestöt valitsevat edustajakokoukseen omat edustajansa aktiiviensa joukosta, ja osallistujapaikkoja on suhteessa jäsenjärjestön jäsenmäärään.

Pitkästä aikaa yhdessä

Helsingin Insinöörien edustaja Henna Reposen mielestä kokouksessa välittyi yhteisöllisyys. Hänen vierellään on Mikko Tuomivirta. – IL-yhteisö saavuttaa yhdessä enemmän, Reponen sanoi. – Kollegoita on muuallakin kuin oman työpaikan sisällä.Hyvinkäällä oli koolla noin 70 edustajakokousedustajaa päättämässä Insinööriliiton asioista. Heidän lisäkseen paikalla oli esimerkiksi varaedustajia ja tarkkailijoita.Kokousväki taputti seisaaltaan elämäntyöstään palkituteille Jouko Maliselle ja Juha Särkälle.Jo eläkkeellä olevat, työ- ja virkaehtoasiantuntija Juha Särkkä (vas.) ja edunvalvontapäällikkö Jouko Malinen kukitettiin kokouksessa.Panu Pankakari (vas.) ja Johanna Torvela valittiin edustajakokouspuheenjohtajiksi seuraavalle kahdelle vuodelle. Samu Salo onnitteli valitettuja kukkakimpuilla.Oulun Insinöörien edustaja Jani Rikströmin mielestä tuntui hyvältä, että koronavuosien jälkeen edustajakokous pystyi kokoontumaan samaan tilaan.