jäsenpiste

Insinööriopiskelija, valmistutko nyt kesällä?

teksti: Jarkko Ursin, palvelupäällikkö ja kuva: xxx

Kun valmistut insinööriksi, tee valmistumis- ilmoitus Insinööriliittoon. Päivitä samalla jäsentietos. Valmistumisilmoituksen myötä jäsenyytesi muuttuu, sillä insinöörinä et voi olla enää opiskelijajäsen.

Valmistumispäivästä alkaen jäsenyys jatkuu postiosoitteen mukaisessa jäsenjärjestössä, ellei ilmoita muuta jäsenjärjestöä.

Valmistumisilmoitus on syytä tehdä heti valmistumisen jälkeen. Sen voi tehdä myös ennakkoon aikaisintaan kuukausi ennen valmistumispäivää.

Opiskeluaikanaan Insinööriopiskelijaliittoon liittynyt ja valmistunut insinöörijäsen saa ilman erillistä hakemusta jäsenmaksustaan alennusta 18 kuukauden ajan valmistumispäivästä alkaen.

Kun opiskelija liittyy opiskelijajäseneksi, hän ilmoittaa arvioidun päivämäärän valmistumiselleen. Useimmilla opiskelijoilla tärkeä päivämäärä kuitenkin muuttuu opintojen aikana. Jos sinulle on käynyt näin, muista ilmoittaa uusi arviosi valmistumispäivästäsi liittoon. Jos olet vaihtanut oppilaitosta tai opintosuuntaa, tee myös siitä ilmoitus jäsensivuille.

Jos opinnot ovat keskeytyneet, ei voi enää jatkaa Insinööriopiskelijaliiton jäsenenä. Ilmoita opintojesi keskeytymisestä liiton asiakaspalveluun vapaamuotoisella sähköpostiviestillä. Liitä mukaan jäsennumerosi tai syntymäaikasi.

Jos haluat jatkaa Insinööriliiton jäsenenä opintojen keskeytymisen jälkeen, ota yhteys liiton asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu tarkistaa, mikä on muuttuneessa tilanteessa sinulle sopiva jäsenjärjestö.

Ilmoita ajantasaiset tietosi: www.ilry.fi/valmistumisilmoitus, www.ilry.fi/tietojenmuutos.

Kumpikin sivu edellyttää kirjautumista.

Ammatillisia koulutuksia ja tukea työnhakuun

teksti: Jenna Särkkä, markkinointikoordinaattori

Insinööriliiton ammatillisten koulutusten määrä kasvaa entistä suuremmaksi: teemoina ovat projektinhallinta ja laatu. Syksyn valmennuskalenteri sisältää yli 60 työnhakuun ja ammatillisen osaamisen kehittämiseen liittyvää valmennusta. Tarjolla on yli kymmenen työnhakua tukevaa webinaaria.

Insinööriliitto käyttää valmentajina Suomen johtavia valmennustaloja. Yhteistyökumppaneina toimivat Laatukeskus, Quality Knowhow Karjalainen sekä Tieturi.

Kaikki ammatilliset koulutukset ovat kuunneltavissa jäsensivuilta tallennearkistossa. Tällä hetkellä arkistossa on yli 70 valmennusta, joita voi kuunnella silloin, kun se itselle parhaiten sopii.

Työttömyyden kasvun takia liitto lisää työnhaun valmennuksia, joissa käydään läpi hyvän CV:n ja hakemuksen periaatteita, piilotyöpaikkojen hakemista, haastattelussa menestymistä sekä verkkoyhteisöpalvelu LinkedInin perusteita. Kouluttaja Tom Laine kommentoi jäsenten LinkedIn-sivustoja kahdesti syksyn aikana.

Alkusyksyn koulutukset toteutetaan vain verkossa, mutta lokakuusta alkaen uravalmentajat kiertävät myös lähivalmennuksissa kentällä.

Lue lisää: www.ilry.fi/koulutukset

Ratavartijankatu 2, 8. krs, 00520 Helsinki

Asiakaspalvelu

0201 801 801, (8,8 snt/min)

avoinna arkisin klo 9–16

asiakaspalvelu@ilry.fi

www.ilry.fi

Kaikki liiton palvelut ja asiantuntijat tavoittaa parhaiten Insinööriliiton asiakaspalvelun kautta.

Insinööriliitolla on 30 alueellista ja kuusi valtakunnallista jäsenjärjestöä. Lisätietoa jäsenjärjestöistä on osoitteessa www.ilry.fi/jasenjarjestot

Liiton organisaatio

Edunvalvontayksikkö

johtaja

Petteri Oksa, 0201 801 839

Työelämä ja lakipalvelut

Tutkimus- ja urapalvelut

Yhteiskuntavaikuttaminen

Vaikuttajaviestintä

Järjestöyksikkö

johtaja Tommi Grönholm, 0201 801 848

Kenttä ja tapahtumat

Markkinointi

Palveluyksikkö

johtaja

Mika Leppinen, 0201 801 826

Assistentit

It-palvelut

Jäsenpalvelut

Taloushallinto

Puheenjohtajisto

Puheenjohtaja

Samu Salo, 0201 801 810

1. varapuheenjohtaja

Timo Härmälä, 040 513 5988

varapuheenjohtaja

Jyrki Kopperi, 040 833 0633

varapuheenjohtaja

Kari Laitinen, 050 556 8501

johdon assistentti

Teija Hyvärinen, 0201 801 811

Henkilökunnan yhteystiedot kokonaisuudessaan ovat osoitteessa www.ilry.fi/yhteystiedot.