Johanna Torvela ja Panu Pankakari osallistuivat kokoukseen Insinööriliiton toimistolla.
Johanna Torvela ja Panu Pankakari osallistuivat kokoukseen Insinööriliiton toimistolla.

Erilainen edustajakokous Helsingissä

Tämän kevään Insinööriliiton edustajakokous oli ensimmäistä kertaa etäkokous. Alkukangertelujen jälkeen kokous sujui hyvin.

Helsingin Pasilassa paikan päällä olivat liiton puheenjohtaja Samu Salo, edustajakokouksen puheenjohtajat Johanna Torvela ja Panu Pankakari sekä kokouksen toimihenkilöt.

Edustajakokousedustajat ja muu kokousväki osallistuivat Teamsin välityksellä.

Katsauksessaan Salo onnitteli Satakunnan Insinöörit ry:tä ja Hyvinkään-Riihimäen Insinöörit ry:tä juhlavuosiensa johdosta.

Edustajakokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Kokous sai selvityksen sijoitustoiminnan tuotoista, hyväksyi tilinpäätöksen ja myönsi hallitukselle vastuuvapauden viime vuoden osalta.

Edunvalvontaa täsmennettiin

Kokouksessa kuultiin ehdotus liiton työmarkkinalinjaksi. Tavoitteen mukaan se ohjaa työmarkkinatoimintaa sen sijaan, että asiat ratkaistaan asiat aina erillisillä päätöksillä. Olennaista on kehittää jäsenten palkkaa, ostovoimaa ja työoloja kulloisenkin tilanteen mahdollistamaan tavoitteeseen perustuen.

Liitto pyrkii sopimustensa osalta edelläkävijäksi ja haluaa olla työmarkkinoiden päänavaaja. Tavoite on olla aina askelen edellä edunvalvontatyössä. Työmarkkinalinja merkittiin hyväksyen tiedoksi.

Kokous hyväksyi myös liiton työmarkkinaohjesäännön, joka tulee voimaan heti.

Henkilövalintoja hallitukseen

Kokous valitsi Tapio Parkkisen Insinööriliiton hallitukseen Pohjois-Suomen vaalipiirin edustajan henkilökohtaiseksi varajäseneksi edustajakokouksen syyskokouksen 2023 loppuun asti.

Opiskelijoiden vaalipiiristä kokous valitsi Saana Lappalaisen varsinaiseksi ja Janne Jaman varajäseneksi Insinööriliiton hallitukseen edustajakokouksen tämän vuoden syyskokoukseen asti.