jäsenpiste

Viime hetki voittaa Ipad

teksti: Jarkko Ursin, palvelupäällikkö ja kuva: Mostphotos

Insinööriliitolle on tärkeää, että liitolla on ajan tasalla olevat tiedot jokaisesta jäsenestä. Eteen voi tulla tilanne, että liitolla on tärkeää tietoa juuri sinulle: Työpaikallasi voidaan esimerkiksi olla aloittamassa työvoiman vähentämiseen pyrkiviä yt-neuvotteluja.

Tieto ei tavoita sinua, jos työpaikkatietosi ovat puutteelliset. Myös työsuhdeneuvontaa tarvitessasi työpaikka­tietojesi oikeellisuus on keskeinen tieto neuvontaa annettaessa. Ajantasainen, kohdennettu viestintä on tärkeää myös neuvoteltaessa uusista työehtosopimuksista.

Nyt on hyvä aika tarkistaa omat työpaikkatietosi ja päivittää ne. Kaikille tietonsa tarkistaneiden ja päivittäneiden tai oikeelliseksi jäsensivuilla kuitanneiden kesken on jaossa iPad. Seuraava arvonta on 30.6., joten toimi heti.

Myös opiskelijat ja työttömät jäsenet voivat osallistua arvontaan päivittämällä tai kuittaamalla työpaikkatietonsa oikeellisiksi. Tarkistathan samalla muiden jäsentietojesi ajan tasaisuuden.

Olennaiset työpaikkatiedot ovat voimassa oleva työsuhde, työtehtävä ja työntekopaikka. Jos ne ovat jo ajan tasalla, kuittaa ne oikeaksi. Voit päivittää tiedot myös lähettämällä sähköpostiviestin liiton asiakaspalveluun.

Toimi siis ripeästi, kirjaudu jäsensivuille ja laita työpaikkatietosi kuntoon. Hyvällä onnella voit olla uuden iPadin omistaja. Jos näin hyvin käy, ilmoitamme siitä sinulle henkilökohtaisesti.

Päivitä nyt: www.ilry.fi/muutos, asiakaspalvelu@ilry.fi.

Kassan jäseneksi jo ennen valmistumista

teksti: Minna Virolainen

Insinööriopiskelija, menetkö töihin kesäksi? Työttö­myyskassan jäsenyys kannattaa hoitaa kuntoon heti ­ensimmäisen palkallisen työsuhteen alkaessa. Kassa tuo taloudellista turvaa, jos töitä ei löydykään heti valmistumisen jälkeen.

Kassan jäsenenä ansiopäivärahaan liittyvän työssäoloehdon vaatimia työviikkoja voi kerryttää ansiotyössä jo opiskelujen aikana. Päätoimisten opintojen ajalta 28 kuukauden työssäoloehdon tarkastelujaksoa voidaan tarvit­taessa pidentää. Pidennys voi olla enintään seitsemän vuotta.

Tänä vuonna Korkeasti koulutettujen KOKO-kassan vuosimaksu on 66 euroa. Liittymisvuonna maksat kuitenkin vain todellisten, täysien jäsenyyskuukausien verran eli jos liityt esimerkiksi kesäkuun puolivälissä maksat­ 33 euroa (6 x 5,50). Lisäksi kassamaksu, kuten kaikki ay-jäsenmaksut, on verovähennyskelpoinen.

Onko työpaikallasi insinööriopiskelijoita kesätöissä? Vinkkaa heille, että myös opiskelijan kannattaa liittyä työttömyyskassaan.

Lue lisää: www.ilry.fi/kassaopiskelijalle