Edustajakokoukseen osallistui niin konkareita, muutamia vuosia mukana olleita sekä myös ensikertalaisia.
Edustajakokoukseen osallistui niin konkareita, muutamia vuosia mukana olleita sekä myös ensikertalaisia.

Mutkaton kokous Pirkanmaalla

TEKSTI: Kirsi Tamminen ja KUVAT: Jari Rauhamäki

Edustajakokouksen kaksivuotinen toimikausi on puolessa välissä.

Liiton edustajakokouksen paikkana oli tänä keväänä Tampere, jossa on Insinööriliiton juuret. Sääntömääräisten asioiden lisäksi esityslistalla oli muun muassa varapuheenjohtajien toimenkuvat, liiton yhteiskuntavaikuttaminen ja hallituksen täydentäminen.

Kokouksessa puheenjohtaja Samu Salolle annettiin liiton kultainen ansiomerkki.

Insinööriliitolle valitaan uusi hallitus ensi syksyn edustajakokouksessa. Tampereella vahvistettiin marraskuussa valittavien kolmen varapuheenjohtajan toimenkuviksi insinööriys, jäsenyys ja edunvalvonta.

Hämeen vaalipiirin uudeksi vara- edustajaksi valittiin loppukaudeksi Perttu Mukkala Tampereen Insi- nööreistä. Opiskelijoiden vaalipiirin edustajaksi valittiin Tero Hakala Insinööriopiskelijaliitto IOL:sta ja varaedustajaksi Jyri Laitamaa niin ikään IOL:sta.

Kokouksessa kuultiin edunvalvontajohtaja Petteri Oksan ja Salon esitykset liiton yhteiskunnallisen vaikuttamisen nykytilasta ja kehittämisestä. Edustajakokous linjasi, että vaikuttamiseen panostetaan selkeästi nykyistä enemmän ensi vuodesta alkaen.

Kokouksen lounastauolla pidetyssä tiedostustilaisuudessa lähes 20 jäsenjärjestöä pyysi Saloa uudelle puheenjohtajakaudelle. Salo vastasi pyyntöön myöntävästi.

– Tämä on kannaltani miellyttävä tilanne. Minulle jäsenet ja jäsenten eteen yhdessä tehtävä työ on kaikki kaikessa.

Juhlavuonnakin kokoustetaan tavalliseen tapaan

Tamperelaiset edustajat ja tarkkailijat vaihtoivat kuulumisia ennen kokousta. Vastapäivään Matti Ollila (selin), Ari Sihvola, Mikko T. Niemi, Tommi Sirén ja Jussi Haavisto.Valtion maanmittausalan ammattikorkeakoulu- ja opistotekniset VMT:n edustaja oli ensi kertaa edustajakokouksessa. Insinööriliiton toiminta on vakuuttanut Vesa Virtasen, jonka mielestä VMT on otettu hyvin IL-yhteisöön mukaan.Kokouksessa vieraillut johtaja Heli Harrikari Tampereen yliopistosta kertoi Tampere3:n vaikutuksista insinöörikoulutukseen. Uuden korkeakouluyhteisön osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta.Puheenjohtaja Samu Salo ja kunniapuheenjohtaja Esko Mälkönen keskustelivat kokoustauolla.

Vassa Arnell ja Susanna Malinen (vas.) ottivat vastaan ilmoittautumisia. Heti ilmoittautumistiskillä kokousväki tapasi vanhoja tuttuja.

Edustajakokous kutsui kunniapuheenjohtajaksi Matti Viljasen ja kunnia- jäseneksi Matti Ollilan. Heille annetaan kunnia-kirjat ja -merkit syksyllä.