jäsenpiste

Hoida jäsenmaksusi e-laskuna

TEKSTI: Jarkko Ursin, palvelupäällikkö

E-lasku on kätevä tapa hoitaa jäsenmaksu. Jos et ole siihen vielä siirtynyt, se kannattaa tehdä nyt.

E-lasku ei huku postipinoihin ja maksut hoituvat automaattisesti. Laskun tiedot ovat nähtävissä helposti omasta verkkopankista jälkikäteen.

Jos onni potkaisee, voit päästä uuden iPadin omistajaksi: kaikkien 31. toukokuuta mennessä e-laskuun siirtyneiden kesken arvomme yhden laitteen. Jos sinulla on jo liiton kanssa e-laskutus, olet automaattisesti mukana arvonnassa.

E-laskuun siirtyminen käy varsin vaivattomasti. Tee verkkopankissasi e-laskusopimus Insinööriliitolle. Sopimuksen tekemiseen tarvitset viitenumerosi, joka on viimeisimmässä jäsenmaksulaskussasi.

Laskutus alkaa seuraavasta mahdollisesta kuukausierästä. Ensimmäistä e-laskua edeltävät jäsenmaksuerät on suoritettava paperilaskun tiedoilla.

E-laskut lähetetään aina kuukauden alkupäivinä verkkopankkiisi kuukausierän suuruisena ja eräpäivällä. Jos haluat suorittaa kerralla koko loppuvuoden jäsenmaksun, muuta maksun suuruudeksi loppuvuoden jäsenmaksusi summan.

Eläkeläisjäsenmaksut sekä opiskelijoiden kassamaksut ovat aina vuosimaksuja, ja ne toimitetaan vuosimaksun summalla automaattisesti.

Voit valita itsellesi sopivan veloitustavan oman pankkisi tarjoamista vaihtoehdoista. Voit hyväksyä jokaisen saapuvan laskun erikseen tai asettaa ne maksuun tililtäsi automaattisesti eräpäivänä. Voit myös laittaa automaattiselle maksatukselle haluamasi eurorajan, jonka yli menevät laskut hyväksyt erikseen.

Toimi näin

• E-laskuun siirtyminen on helppoa: tee verkkopankissasi e-laskusopimus Insinööriliitolle. Sopimuksen tekemiseen tarvitset viitenumerosi, joka on viimeisimmässä jäsenmaksulaskussasi.

• E-lasku tuo vaivattomuutta: valitse itsellesi sopiva veloitustapa oman pankkisi tarjoamista vaihtoehdoista.

Tutustu insinöörilakkiin

TEKSTI: Ella Peltoniemi, markkinointikoordinaattori

Legendaarinen insinöörilakki eli tuttavallisemmin imppulakki on ollut insinöörien näyttävä päätunnus jo yli 50 vuotta. Kahdeksankulmaisen mustalla nyörillä ja tupsulla varustetun violetin samettilakin ideoi helsinkiläinen insinööriopiskelija Heikki Silván vuonna 1969.

Lakin samettireunan etuosassa on näyttävä kokardi, jossa on kullanvärinen insinöörien tunnus, suhdeviivaimen pää, tammenlehdillä. Lakin saa laittaa päähänsä insinöörimäisissä tilaisuuksissa insinööritutkinnon suorittaneet ja insinööriopiskelijat ensimmäisen opiskeluvuoden vapusta alkaen.

Lakin käytössä on muutamia sääntöjä. Lakkia ei saa käyttää hyvän tavan vastaisesti eikä sitä saa luovuttaa henkilölle, jolla ei ole oikeutta sen käyttöön.

Sisätiloissa herrasmiehet pitävät lakkia vasemmalla olkapäällä. Liiton nettisivuilla on insinöörilakin ohjesääntö, johon on hyvä tutustua. Ole ylpeästi insinööri ja paina päähäsi imppulakki ensimmäisen opiskeluvuoden vapusta alkaen; anna lahjaksi valmistuvalle tai pyöreitä täyttävälle insinöörille.

Lue lisää: ilry.fi/insinoorilakki