Insinööriliiton satavuotisjuhlan yhtä päätapahtumista vietettiin kesällä 2019 Heurekassa.
Insinööriliiton satavuotisjuhlan yhtä päätapahtumista vietettiin kesällä 2019 Heurekassa.

Heureka yhteistyöhön Insinööriliiton kanssa

Yhteistyö tuo jäsenille halvat pääsyliput ja ammattikunnalle lisää näkyvyyttä.

Tiedekeskus Heureka ja Insinööriliitto ovat tehneet kolmivuotisen yhteistyösopimuksen. Sopimuksen ansiosta jäsenet pääsevät näyttelyihin puoleen hintaan, ja tiedekeskuksessa järjestetään jäsenille erilaisia tilaisuuksia.

Tekniikan alan ammattilaiset saavat yhteistyöstä myös lisää näkyvyyttä yleisön silmissä. Tekniikan saavutuksia esitellään näyttelyiden kautta. Tiedekeskus rakentaa näyttelyitä myös vientiin.

– Suomi tarvitsee lisää panostuksia tieteeseen ja tekniikkaan. Heurekan avulla ihmiset näkevät, kuinka tarpeellisia nämä panostukset ovat, sanoo Insinööriliiton järjestöjohtaja Tommi Grönholm.

Yhteistyösopimus kestää vuoden 2024 loppuun.

Runsaasti tapahtumia

Insinööriliitto järjestää Heurekassa lähivuosina useita jäsentapahtumia. Tiedekeskus on tutkitusti jäsenille mieluinen paikka kokoontua tapahtumien ääreen.

– Heurekan näyttelyt ovat toiminnallisia ja hauskoja. Ei ihme, että niissä viihtyy koko perhe lapsista vanhempiin, Grönholm sanoo.

Ensimmäinen jäsentapahtuma koittaa huhtikuussa, kun paikalle kutsutaan opiskelijoita. Pääpaino on valmistuvissa opiskelijoissa. Tapahtumaan voi osallistua myös virtuaalisesti.

Yksi suosituimmista tiedekeskusten kohteista on mäkiautojen rakennuspiste. Se muuttuu Insinööriliiton nimikkopisteeksi. Tehtävänä on rakentaa mäkiauto, joka pysyy ehjänä radan läpi ja kulkee sen mahdollisimman nopeasti.

Näyttely avaruudesta

Tällä hetkellä tiedekeskuksessa on meneillään muun muassa Katastrofien keskellä ja Superpuu -näyttelyt. Helmikuussa 2024 tiedekeskus avaa avaruusaiheisen näyttelyn, jonka mahdollistajana Insinööriliitto mainitaan. Noin puolitoista vuotta kestävä näyttely kertoo avaruustoiminnasta tästä hetkestä 20–30 vuoden päähän.

Kotimainen osaaminen tulee esiin erilaisten avaruuslaitteiden, kuten satelliittien, luotainten ja kulkijoiden ohjaus-, säätö- ja mittaustekniikassa. Osaaminen näkyy myös avaruuslaitteiden ohjelmistoissa, järjestelmien testaamisessa, satelliitein tapahtuvassa kaukokartoituksessa ja avaruussään mittaamisessa.

Tiedekeskus sijaitsee Vantaan Tikkurilassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Heureka on taloudellista voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhteisö, jonka toiminnasta vastaa Tiedekeskussäätiö.

Keskus tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä, planetaarioelokuvia, tiedeohjelmia ja tapahtumia. Kävijöitä on vuosittain noin 300 000. Tiedekeskus avattiin yleisölle vuonna 1989.

Liiton nimikkopisteellä rakennetaan kestäviä autoja mäkiautokisaan.Liiton nimikkopisteellä rakennetaan kestäviä autoja mäkiautokisaan.

Tulevaisuus on huomisen tiedettä

Ensimmäinen Insinööriliiton ja Heurekan kumppanuuskaudella oleva tapahtuma järjestetään 29. huhtikuuta. Kyseessä on innostava erilaisiin tieteenaloihin keskittyvä paneeli, jonka juontaa tähtitieteen yleistajuistaja ja tv:stä tuttu Anne Liljeström.

Tiedepaneeli järjestetään Heure- kan auditoriossa, johon mahtuu noin 200 henkilöä.

Tilaisuutta on myös mahdollista seurata etäyhteyksin. Paikan päälle saapuvilla on mahdollisuus tutustua paneelin jälkeen Heurekan näyttelyihin kahden yksityistunnin aikana.

Lue lisää: ilry.fi/tapahtumat