KOKO-kassassa on toimivat sähköiset palvelut.
KOKO-kassassa on toimivat sähköiset palvelut.

Työttömyyskassa uudistui

IAET-kassa on nimeltään Korkeasti koulutettujen kassa KOKO.

Kassan uusi nimi ja visuaalinen ilme lanseerattiin 1. huhtikuuta. Nimenmuutos ei aiheuta nykyisille jäsenille mitään muutoksia etuus- ja jäsenasioissa.

Brändiuudistus tehtiin kassan 50-vuotisjuhlavuonna, ja sen tärkein pyrkimys oli tuoda esiin kassan tärkeää tehtävää suomalaisessa yhteiskunnassa. KOKO-kassa on Suomen toiseksi suurin työttömyyskassa, jossa on 195 000 jäsentä.

Uusi nimi kuvaa laajemmin kassan jäsenkuntaa, sillä kassaan kuuluu nykyisin jäseniä 14 eri ammattiliiton kautta.

UUtta Muuttuvassa työelämässä

Kassan puheenjohtaja Veli-Pekka Nurmen mukaan brändiuudistuksen myötä kassa haluaa painoarvonsa mukaisesti osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja olla vahvemmin mukana vaikuttamassa ansioturvalainsäädäntöön.

– Palkansaajien ja yrittäjien ansioturvajärjestelmät eroavat epätarkoituksenmukaisella tavalla. Näiden järjestelmien yhtenäistäminen olisi koko yhteiskunnan etu, hän kertoo. Erilaiset epätyypilliset työsuhteet ja sivutoiminen yrittäjyys ovat nykyisin kovin yleisiä.

– KOKO-kassan etuna on, että erotumme erinomaisella palvelutasolla ja korkeasti koulutetun jäsenkuntamme ansioturvan erityispiirteiden osaajana. Vastaavaa palvelua työttömyyden kohdatessa ei saa muualta, Nurmi jatkaa.

Aina parempaan tyytyväisyyteen

Kassanjohtaja Outi Mäki kertoo kassan asiakastyytyväisyyden olleen korkealla tasolla jo usean vuoden ajan. Uudistumista hän pitää kuitenkin tärkeänä, sillä kassa haluaa vastata jäsenkunnan tarpeisiin nykyisessä työelämässä.

– Haluamme viestiä oikealla äänellä olevamme jäsentemme turvana työelämän muutoksissa, ja samalla lisätä kassan yhteiskunnallista tunnettuutta, Mäki sanoo.

Kassan pioneerihenki on näkynyt vuosien varrella myös niin, että se on ollut työttömyyskassoista etulinjassa sähköisten palveluiden kehittämisessä. Jäsenet käyttävät nykyisin sähköistä palvelua esimerkiksi päivärahan hakemisessa lähes 100 prosenttisesti.

– Olemme lähestulkoon paperiton toimisto, mikä on hienoa, kassanjohtaja Mäki korostaa.

Aktiivimalliin tuli muutoksia

Aktiivimallia koskeva asetusmuutos lisää tapoja, joilla työttömyysturvan aktiivisuuden voi täyttää. Huhtikuun alusta alkaen muuna työpaikalla tai työllistymiseen liittyen toteutettavana rekrytointia tukevana toimintona pidetään esimerkiksi rekrytointikoulutusta sekä ammattiliiton tai ammattijärjestön työllistymistä tukevaa toimintaa.

Aktiivisuusedellytykseen luettavan toiminnan pitää tukea työllistymistä ja siitä on toimitettava todistus KOKO-kassaan.

Vaikka aktiivimalli muuttui huhtikuun alussa, uusia aktiivimallin täyttämisen tapoja ei välttämättä voida lukea heti aktiivisuuteen. Aktiivisuusedellytyksen voi täyttää ammattiliiton järjestämällä palvelulla vasta, kun 65 maksupäivän tarkastelujakso alkaa 1.4. tai sen jälkeen.

Lue lisää: www.kokokassa.fi