jäsenpiste

Lomamatkalle menossa – vakuutuksesi Turvassa

TEKSTI: Jarkko Ursin, palvelupäällikkö

Kun lähdet lomamatkalle, sinulla on matkustajavakuutus sekä -matkatavara-, matkavakuutus- ja matkaoikeusturvavakuutus kauttamme Turvassa.

Insinööriliiton matkustajavakuutuksessa vakuutettuina ovat liiton alle 90-vuotiaat jäsenet. Vakuutus on voimassa sen vuoden loppuun saakka, jonka aikana täyttää 90 vuotta.

Vakuutettuina ovat myös vakuutetun mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset.

Vakuutus on voimassa Suomesta ulkomaille tehtävillä vapaa-ajanmatkoilla sekä kotimaanmatkoilla, jotka ulottuvat vähintään 50 kilometrin etäisyydelle vakuutetun asunnosta, työpaikasta tai vapaa-ajan asunnosta. Vakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta matkan alkamisesta.

Vakuutuksesta korvataan matkalla alkavan sairauden ja sattuvan tapaturman hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa. Vakuutuksesta korvataan vakuutuksen ehtojen mukaisesti myös matkan peruuntumisesta tai keskeytymisestä sekä matkalta myöhästymisestä aiheutuvia kuluja.

Ennen matkalle lähtöä kannattaa ladata TaskuTurva-mobiilisovellus. TaskuTurvassa on matkavakuutuskorttisi, luotettavan lääkärin yhteystiedot matkalla ja suomenkielisen SOS-hätäpalvelun numeron, joka auttaa ulkomaan matkoilla hätätilanteissa. Matkavakuutuskortista kannattaa tallentaa kuvaruutukaappaus, jotta kortti on esitettävissä myös, mikäli verkkoyhteys ei olisi käytettävissä.

Tulosta matkalle mukaan matkavakuutustodistuksen kirjautumalla Turvan verkkopalveluun. Kirjautumisen jälkeen matkavakuutustodistus on Turvan verkkopalvelun vakuutukset-osiosta.

Lue lisää: turva.fi/insinooriliitto

Matkavakuutukset Turvassa

• alle 90-vuotialle jäsenille

• vakuutetun alle 20-vuotiaille lapsille ja lapsenlapsille

• mobiilisovellus auttaa matkalla.

Uutta nostetta uralle liiton urapalveluilla

TEKSTI: Ani Pekkanen, markkinointikoordinaattori

Saat jäsenille maksuttomista urapalveluista konkreettisia vinkkejä uran suunnitteluun, oman osaamisen tunnistamiseen, työnhakuun ja koulutusvaihtoehtojen pohdintaan.

Uravalmentajan ohjauksessa voit suunnitella juuri itsellesi sopivat tavat kehittää uraasi ja saada siihen aivan uutta nostetta. Uravalmennus on Insinööriliiton järjestämä ja sitä toteuttaa yhteistyökumppani Coolla.

Ajanvaraus ja materiaalit omaan urapohdintaan ovat jäsensivuilla ura- ja koulutusportaalissa.

Liiton jäsenenä käytössäsi on maksutta monipuolinen kattaus urakehitystä ja työnhakua tukevia koulutuksia ja kursseja. Lisäksi on hyvä muistaa myös mahdollisuus jatkokouluttautumiseen.

Korkeakoulun suorittaneet ja vähintään kaksi vuotta työelämässä olleet voivat suorittaa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Maisteritasoinen tutkinto antaa valmiudet uralla etenemiseen vaativampiin asiantuntijatehtäviin ja johtotehtäviin.

Yhteishaku korkeakouluihin on keväisin ja syksyisin. Lisätietoa osoitteesta opintopolku.fi.

Lue lisää: ilry.fi/urapalvelut