jäsenpiste

Laita työpaikkatiedot ajan tasalle

TEKSTI: Jarkko Ursin, palvelupäällikkö

Ajantasainen työpaikkatietosi on tärkeä tieto edunvalvonnallesi. Työpaikkatiedot voit päivittää ajan tasalle jäsensivujen eAsioinnissa (ilry.fi/jasen).

Keskeiset tiedot ovat voimassa olevan työsuhteesi työnantaja yhteystietoineen, työtehtäväsi sekä työsuhteen alkamispäivämäärä.

Työpaikkatietojen ajantasaisuuden merkitys korostuu edunvalvonnassa erityisesti neuvottelu- ja työtaistelutilanteissa. Työpaikkatiedon perusteella toimitamme sinulle kohdennettua viestintää mm. työehtosopimusneuvottelujen aikaan, kuin myös mahdollisissa työtaistelutilanteissa ja niiden lähestyessä.

Myös tarvitessasi työsuhdeneuvontaa on tärkeää, että työpaikkatietosi ovat ajantasaiset, joten pidä ne aina ajan tasalla. Muista tarkistaa myös sähköpostisi oikeellisuus. Edunvalvonnan kannalta on tärkeää, että jäsentiedoissa on myös toinen, henkilökohtainen sähköposti työpaikan sähköpostin lisäksi.

Käy tarkistamassa ja päivittämässä työpaikkatietosi, niin osallistut kahden Ipadin arvontaan. Myös opiskelijat ja työttömät työnhakijat voivat osallistua huolehtimalla tietonsa ajan tasaisiksi. Arvonnoissa ovat mukana he, jotka 13. tammikuuta jälkeen käyneet eAsioinnissa tarkistamassa tietonsa. Ipadit arvotaan 28.2. ja 24.3.

Toimi heti, tarkista työpaikkatietosi ja korjaa ne tarvittaessa, niin olet mukana molemmissa arvonnoissa. Samalla kannattaa tarkistaa myös muut jäsenrekisterissä olevat tiedot kuntoon. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja voitto toimitetaan postitse.

Samalla pääset mukaan myös Veloinssi-arvontaan, jossa pääpalkintona on Helkaman e-jopo-sähköpolkupyörä. Se arvotaan 29.3.2023.

Tarkista ja voita

• Katso, että työnantajan tiedot ovat oikein. Korjaa tarvittaessa.

• Tarkista työtehtäväsi ja työsuhteen alkamispäivän oikeellisuus.

• Tarkista sähköpostisoitteesi. Lisää henkilökohtainen sähköposti, jos mahdollista.

Miltä kuulostaa pysyvästi pienempi sähkölasku?

TEKSTI: Ani Pekkanen, markkinointikoordinaattori

OptiWatti-järjestelmällä saa pysyvästi pienemmän sähkölaskun ja liiton jäsenet saavat lisäksi 250 euron arvoisen kampanjaedun kaupan päälle.

Lämmitys vie yli puolet kodin sähkönkulutuksesta, ja sähköllä lämpiävä käyttövesi viidesosan. OptiWatti-järjestelmän älyohjaus säästää sähkölämmityksessä 40 prosenttia. Suurin säästö syntyy, kun suorasähkölämmitystä optimoidaan huonekohtaisesti käyttötarpeen mukaan.

OptiWatti soveltuu suorasähkölämmityksellä toimivien patteri-, lattia- ja kattolämmitysten sekä ilmalämpöpumpun ohjaamiseen. Lisäsäästöä saa ohjaamalla lämminvesivaraajaa ja auton lämmitystä sekä sähköauton latausta.

Optimointi onnistuu myös aurinkopaneelien tuotantoon. Järjestelmä sopii koteihin, kiinteistöihin ja mökeille. Langaton OptiWatti asennetaan nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle, eikä asennus vaadi johdotustöitä tai isoa remonttia. Asennus esimerkiksi omakotitaloon sujuu tavallisesti päivässä, jonka jälkeen palvelu on käytössä ja sähkön säästö voi alkaa. Asennuksen hinta määräytyy huoneiden mukaan ja sen takaisinmaksuaika on alle kaksi vuotta.

Lue lisää: ilry.fi/optiwatti