JJNP löi alkutahteja insinööribrändille

Ammattikunnan brändäys ei ole helppo tehtävä, ei ainakaan insinööreille, todettiin Insinööriliiton järjestöjohdon neuvottelupäivillä.

Aluetoiminta ja insinööribrändin luominen olivat tammikuun viimeisenä lauantaina pidettyjen neuvottelupäivien aiheena. Järjestöjohdon piti alun perin kokoontua talvisessa Porissa, mutta koronatilanteen takia se muokkaantui muodikkaaksi koko päivän etäpalaveriksi.

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäen alustuksen aihe oli hyvän brändin merkitys ammattikunnalle. Myllymäen mukaan lääkärit saavat vetoapua brändäykseen jopa viihteestä: sairaalat lääkäreineen ja sairaanhoitajineen ovat tv-sarjojen ja elokuvien suosikkiaiheita.

Myllymäen mielestä vetoapua on miltei vaivaksi asti, mutta insinööreissä puhe herätti toiveen omasta, arjen sankareista eli insinööreistä kertovasta televisio-ohjelmasta tai -sarjasta.

Pitkä työ edessä

Insinöörin brändin rakentamista jatkettiin liiton omien asiantuntijoiden vetämissä työpajoissa. Aiheina olivat muun muassa yhteistyö alueen oppilaitosten, poliitikkojen ja median kanssa sekä keinot lisätä ammattikunnan näkyvyyttä paikallisesti.

Neljässä työpajassa tehtiin töitä pääosin hiljaisuudessa, miltei hartaudella. Työn tuloksena syntyi mittava määrä ideoita ja ajatuksia, joita on tarkoitus jatkojalostaa alueille sopiviksi toimiksi.

Järjestöjohtaja Tommi Grönholmin mukaan neuvottelupäivät olivat ensimmäinen askel järjestelmällisemmälle brändityölle. Työn tavoite on, että insinöörit olisivat koulutuksestaan ylpeitä ja heidän arvostuksensa yhteiskunnassa nousisi.

– Kuten eräässä työpajassa oli todettu, brändin rakentaminen on pitkäjänteistä työtä eikä helppoa, mutta yritettävä on ja uskottava siihen, että pitkä työ kantaa hedelmää, hän sanoo.

Uusi työntekijä liittoon

Viime vuoden puolella edunvalvontayksikössä aloitti merkonomi Ninni Kare assistenttina. Ennen Insinööriliittoa Kare työskenteli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSilla toimistosihteerinä.

– Assistenttina työni on helpottaa arjen pyörittämistä Insinööriliitolla, joten tärkeimmäksi tehtäväksi näen jäsenten kannalta sen, että avullani asiat sujuvat jouhevasti, Kare kertoo.

Hän haluaa tarjota jäsenkunnalle apuaan minkä vain asian suhteen.

– Jos en tiedä jotain, niin selvitän sen tai ohjaan osaavan henkilön puoleen.