jäsenpiste

Työpaikkatiedot ajan tasalle – voita iPad

Insinööriliiton jäsenenä ajantasainen työpaikkatietosi on tärkeä, jotta liitto voi valvoa etuasi tehokkaasti. Keskeisiä tietoja ovat voimassa oleva työsuhteesi, työtehtäväsi, työntekopaikkasi ja työsuhteen alkamispäivämäärä.

Työpaikkatietojen ajantasaisuuden tärkeys korostuu edunvalvonnassa, erityisesti neuvottelu- ja työtaistelutilanteissa. Uusi työehtosopimusneuvottelukierros alkaa jälleen syksyllä.

Työpaikkatietojen perusteella liitto kohdentaa viestintää sinulle muun muassa yhteistoimintaneuvottelutilanteissa, työehtosopimusneuvottelujen aikana ja myös mahdollisissa työtaistelutilanteissa. Pidäthän työpaikkatietosi aina ajan tasalla.

Nyt on aika tarkistaa ja päivittää työpaikkatiedot. Samalla voi osallistua iPadien arvontaan. Käy siis päivittämässä työpaikkatietosi Insinööriliiton asiakaspalvelussa. Jos ne ovat jo ajan tasalla, kuittaa ne oikeaksi.

Myös opiskelijat ja työttömät työnhakijat voivat osallistua, kun he hoitavat tietonsa ajan tasalle.

Liitto arpoo kaikkien helmikuusta lähtien tietonsa tarkistaneiden ja päivittäneiden kesken kaksi iPadia, toisen helmikuussa ja toisen maaliskuussa. Kampanja päättyy 19. maaliskuuta.

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti, ja voitto toimitetaan postitse. Toimi siis heti, niin voit osallistua kahteen arvontaan.

Päivitä työpaikkatietosi: www.ilry.fi/muutos, asiakaspalvelu@ilry.fi

KOKO-kassan ohjeita työttömälle

teksti: Jenna Särkkä, markkinointikoordinaattori

Jos jäät työttömäksi, ilmoittaudu viimeistään ensimmäisenä työttömyys- tai lomautuspäivänäsi TE-toimistoon. Työttömyys alkaa siitä päivästä, kun ilmoittaudut työnhakijaksi ja päivärahaa maksetaan ainoastaan työnhaun voimassaolon ajalta.

Ensimmäisen ansiosidotun päivärahahakemuksesi voit lähettää jo kahden viikon jälkeen eAsioinnin kautta. Liitä hakemukseesi tilannettasi koskevat liitteet.

Päivärahahakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, ja yleisen käsittelytilanteen näet KOKO-kassan verkkosivuilta. Päivärahaa on haettava viimeistään kolmen kuukauden kuluessa siitä päivästä, josta sitä haluaa maksettavan. Hakuaika koskee kaikkia tilanteita.

eAsiointipalvelu on KOKOn jäsenten kirjautumisen takana oleva asiointipalvelu, jossa voi tehdä paljon muutakin kuin hakea ansiopäivärahaa. Sinne voi esimerkiksi lähettää viestejä ja tilata tekstiviestinä tulevan maksuilmoituksen.

Jatkohakemukset lähetetään aina kuukauden tai neljän viikon jaksoissa. Aktivoimalla palvelun kautta hakemusmuistutuksen tiedät, milloin on aika tehdä seuraava päivärahahakemus.

eAsiointi ehdottaa sinulle nopeammin täytettävää pikahakemusta, jos sen edellytykset täyttyvät. Pikahakemuksen voit lähettää, jos hakujaksojesi välissä ei ole hakematonta aikaa, tiedoissasi ei ole tapahtunut muutoksia ja olet kokonaan työtön tai lomautettu.

Jos haluat kysymykseesi vastauksen nopeasti, kannattaa eAsioinnin lisäksi kokeilla KOKO-kassan verkkosivuilla olevaa chattibottia.

Lue lisää: www.kokokassa.fi

Ratavartijankatu 2, 8. krs, 00520 Helsinki

Asiakaspalvelu

0201 801 801, (8,8 snt/min)

avoinna arkisin klo 9–16

asiakaspalvelu@ilry.fi

www.ilry.fi

Kaikki liiton palvelut ja asiantuntijat tavoittaa parhaiten Insinööriliiton asiakaspalvelun kautta.

Insinööriliitolla on 30 alueellista ja kuusi valtakunnallista jäsenjärjestöä. Lisätietoa jäsenjärjestöistä on osoitteessa www.ilry.fi/jasenjarjestot

Liiton organisaatio

Edunvalvontayksikkö

johtaja

Petteri Oksa, 0201 801 839

Työelämä ja lakipalvelut

Tutkimus- ja urapalvelut

Yhteiskuntavaikuttaminen

Vaikuttajaviestintä

Järjestöyksikkö

johtaja Tommi Grönholm, 0201 801 848

Kenttä ja tapahtumat

Markkinointi

Palveluyksikkö

johtaja

Mika Leppinen, 0201 801 826

Assistentit

It-palvelut

Jäsenpalvelut

Taloushallinto

Puheenjohtajisto

Puheenjohtaja

Samu Salo, 0201 801 810

1. varapuheenjohtaja

Timo Härmälä, 040 513 5988

varapuheenjohtaja

Jyrki Kopperi, 040 833 0633

varapuheenjohtaja

Kari Laitinen, 050 556 8501

johdon assistentti

Teija Hyvärinen, 0201 801 811

Henkilökunnan yhteystiedot kokonaisuudessaan ovat osoitteessa www.ilry.fi/yhteystiedot.