opiskelijat

Insinööriopiskelijaliiton hallitus on valmiina vuoteen 2020.
Insinööriopiskelijaliiton hallitus on valmiina vuoteen 2020.

Opiskelijoilla on merkkivuosi

Insinööriopiskelijaliitto valvoo kansallisesti insinööriopiskelijoiden etuja.

Liittoyhteisön jäsen Insinööriopiskelijaliitto on insinööriksi opiskelevien oma liitto, johon kuuluu 23 paikallisyhdistystä ympäri Suomea. Liiton hallituksen muodostavat puheenjohtajisto sekä järjestö-, viestintä- ja edunvalvontatiimit. Niillä jokaisella on oma erilainen roolinsa hallituksessa ja liiton toiminnassa.

Tehtäviimme kuuluu tukea, neuvoa ja kouluttaa paikallisia hallitustoimijoita ja jäsenistöä omilla vastuupaikkakunnillamme sekä ylläpitää insinöörikulttuuria. Ennen kaikkea toimimme jäsenistömme kansallisena edunvalvojana yhdessä muiden Insinööriliiton jäsenjärjestöjen kanssa.

Hallituksen jäsenet ovat luottamustoimisia opiskelijoita, jotka on valittu vaaleilla Insinööriopiskelijaliiton liitto- kokouksessa. Liittokokous järjestetään joka vuosi loppu- syksystä.

Hallitukseen valittavilla jäsenillä on yleensä kokemusta Insinööriopiskelijaliiton paikallisyhdistyksen tai oman ammattikorkeakoulunsa opiskelijakunnan hallituksessa toimimisesta, mikä antaa hyvät lähtökohdat ja motivaatiota kehittää kansallisen edunvalvontajärjestön toimintaa.

Oma paikka liittoyhteisössä

Liittoyhteisömme on meille kaikille eräänlainen perhe, jossa jokaiselle on oma roolinsa. Sen takia haluamme kannustaa kaikkia toiminnasta vähänkään kiinnostuneita hakemaan mukaan paikallisesti, kansallisesti tai esimerkiksi työryhmien toimintaan.

Aktiivivuosien varrella hallitustoiminta on antanut meille kaikille todella paljon kokemusta, verkostoja ja työelämässäkin vaadittuja taitoja. Jokainen meistä on aloittanut omalla oppilaitoksellaan toimivasta paikallisyhdistyksestä osallistumalla paikallisen toiminnan pyörittämiseen ja edennyt vuosien saatossa valtakunnalliselle tasolle.

Liittohallituksen edustajia voi bongata ympäri Suomea ammattikorkeakouluilla, insinöörimäisissä tapahtumissa ja muissa vastaavissa menoissa. Koska liitto on kaikkia jäseniään varten, kannattaa meitä hallituksen jäseniä lähestyä rohkeasti esimerkiksi tapahtumissa tai sähköpostitse. Hallituksen jäsenten yhteystiedot ovat IOL:n nettisivuilla.

Juhlat jatkuvat

Kuluva vuosi on meille merkittävä, sillä Insinööriopiskelijaliitto täyttää tänä vuonna 65 vuotta.

Erittäin onnistuneen Insinööriliiton 100-vuotisjuhlakiertueen humussa onkin mielekästä jatkaa juhlintaa myös oman merkkipäivämme kunniaksi, joten juhlistamme omaa taivaltamme eri tavoin pitkin vuotta.

On hienoa olla mukana edistämässä opiskelijoiden edunvalvontaa ja viemässä Insinööriopiskelijaliittoa uudelle vuosikymmenelle.

Lue lisää: www.ilry.fi/iol

Kesätyöt lähestyvät, muista työttömyyskassa

Kesätöiden hakeminen on juuri nyt hyvin ajankohtaista. Muista käydä vilkaisemassa Insinööriliiton työpaikkatoria, jospa sieltä löytyisi harjoittelu- tai kesätyöpaikka. Ennen hakemuksen lähettämistä pyydä myös vinkkejä ansioluetteloon tai työhakemukseen liiton urapalveluilta.

Onnen potkaistessa muista myös vakuuttaa itsesi korkeasti koulutettujen KOKO- kassan jäseneksi. Työttömyys- kassan jäsenyys on tärkeä turva työelämässä. Jos jäät työttömäksi tai sinut vaikka lomautetaan, kassan jäsenenä voit saada ansio- sidonnaista päivärahaa.

Kassaan voit liittyä heti ensimmäisenä kesätyöpäivänä. Työsopimus voi olla toistaiseksi voimassa oleva, määräaikainen tai osa-aikainen. KOKO-kassan jäsenyys on vain 66 euroa vuodessa eli 5,5 euroa kuussa. Liittymisvuonna maksat ainoastaan täysistä todellisista jäsenyyskuukausista.

Lue lisää: www.ilry.fi/kassa, www.ilry.fi/tyopaikkatori

Insinööriopiskelijapäivät Riihimäellä

Anteeksi mitä, IOP Riksussa! Kyllä, luit oikein.

Jo 30. kertaa järjestettävät Insinööriopiskelijapäivät pidetään tällä kertaa Riihimäellä 3.–5. huhtikuuta. Perjantaina on luvassa seminaareja Hämeen ammattikorkeakoulu HAMKin tiloissa Riihimäen kampuksella. Illalla on jatkobileet yökerho Iskelmässä. Lauantaina rasteillaan ja pidetään hauskaa ja illalla vietetään loppubileitä Cocks-areenalla.

Jos olet insinööriopiskelija tai inssiopiskelijamielinen, vedä haalarit jalkaan, imppulakki päähän ja suuntaa huhtikuussa Riihimäelle vuoden kovimpiin karkeloihin.

Lipunmyynti on jo alkanut, ja nopeimmat vievät liput hitaiden nenän edestä.

Lue lisää: https://www.iopaivat.fi

InssiCooper 11.–13.9.

Lähde vaeltamaan Pyhä-Luoston maisemiin insinööriopiskelijoiden kanssa. Matkaa kertyy noin 32 kilometriä ja vaellukselle on varattu aikaa 1,5 vuorokautta. Itse vaellusosuus on päihteetön. Liput tulevat myyntiin ystävänpäivänä 14.2. Lisätietoja tapahtumasta InssiCooperin Facebook-sivustolla.

IOL:n ÄÄNI

Teemu Rajala
puheenjohtaja
Insinööriopiskelijaliitto

Kohti uutta vuosikymmentä

Joulu on takana, uusivuosi on juhlittu ja opiskelijat ovat palanneet takaisin koulun penkille. Jotkut opiskelijat ovat viettäneet loman perheensä luona, toiset mahdollisesti suuntasivat mökille kavereiden kanssa ja jotkut käyttivät ajan opiskeluun. Tai jotain tältä väliltä. Tärkeintä on, että kukin vietti loman niin kuin itselleen parhaaksi näki.

Oma lomani meni rauhallisesti; pyrin ottamaan rennosti ja nauttimaan omasta ajasta niin paljon kuin mahdollista. Opiskelujen ja aktiivitoiminnan ohessa vapaa-aika voi tuntua olevan kortilla, mutta hyvällä aikataulutuksella sekin onnistuu.

Alkuvuosi on monelle jännittävää aikaa, koska silloin vanhat hallitukset väistyvät uusien tieltä. Lukuisat opiskelijat ympäri Suomen aloittavat uuden kauden aktiivitoiminnassa – joukkoon mahtuu niin uusia kuin vanhojakin tekijöitä. Kaikkia kuitenkin yhdistää muutama asia: halu ajaa opiskelijoiden etuja ja ylläpitää insinöörikulttuuria.

Aktiivitoiminta voi niin sanotusti viedä mennessään. Itselläni kävi juuri näin. Lähdin ensin yhteyshenkilöksi omaan paikallisyhdistykseen, johon minut myöhemmin valittiin varapuheenjohtajaksi ja tässä sitä nyt ollaan: Insinööriopiskelijaliitto IOL :n hallituksen puheenjohtajana.

Kannattaa kuitenkin muistaa pitää huolta myös opintojen edistymisestä sekä omasta jaksamisesta samalla, kun suorittaa kursseja sekä hoitaa velvollisuuksia aktiivitoiminnan parissa.

Kevätlukukausi on itselleni syyslukukautta mieluisampi. Päivät alkavat pidentyä ja sää muuttuu kylmästä ja koleasta kohti kesän miellyttävää lämpöä. Samalla myös oma energisyys kasvaa sitä mukaa, kun pääsee pimeästä talvesta kohti valoisaa kevättä.

On aika muistuttaa kaikkia opiskelijoita tulevasta kesätyöhausta. Työnantajat ovat jo julkaisseet avoimia työpaikkoja ensi kesälle, joten nyt kannattaa viimeistellä ansioluettelo ja valmistautua mahdollisiin työhaastatteluihin.