Kaksi viidestä vaarassa liukkaiden kenkien takia

Liikenneturvan tuoreen kyselyn mukaan 40 prosenttia suomalaisista kertoo joutuneensa viimeisen vuoden aikana vaaraan liikenteessä käveltyään keliin nähden liian liukkailla kengillä.

Pysy pystyssä -kampanja muistuttaa, että huolehtimalla asianmukaisista kengistä ja keskittymällä kävelemiseen voi jokainen ehkäistä kaatumisia.

Päivittäiset työmatkat ovat usein tapaturmaherkintä aikaa. Liukkaus koskettaa kaikkia kulkutavasta ja iästä riippumatta.

– Liukastumisvammoja sattuu eniten työikäisille. Ikääntyneillä kaatumisesta johtuvat vammat ovat yleensä vain vakavampia kuin nuoremmilla, kertoo Pysy pystyssä -kampanjan puheenjohtaja Kaarina Tamminiemi.

– Työikäisten kaatumistapaturmista tulee myös helposti paljon kustannuksia niin työpaikalle kuin yhteiskunnallekin sairauspoissaolojen myötä.

Jäisellä pinnalla käveleminen sekä pystyssä pysyminen vaativat keskittymistä ja ympäristön tarkkailua. Esimerkiksi kännykän näprääminen kannattaa jättää vasta määränpäähän.

– Kun tehdään samanaikaisesti kahta keskittymistä vaativaa tehtävää, joko toisen tai molempien suoritus häiriintyy, Liikenneturvan suunnittelija Petri Jääskeläinen muistuttaa.

Lue lisää: www.kotitapaturma.fi/pysy-pystyssa