Insinööri-lehti

Tasa-arvo terästäisi tulosta

Kansainvälisessä tutkimuksessa ja bisneskeskustelussa on huomattu, että tasa-arvoon panostaminen tuottaa lisäarvoa yritykselle, kertoo tasa-arvokonsultti, WoM Oy:n toimitusjohtaja Sinikka Mustakallio.

Kun organisaatio panostaa sekä naisten että miesten osaamiseen, päätöksenteko tehostuu, tulosta syntyy ilman turhaa riskien ottoa ja osakkeenomistajien saama hyöty kasvaa. Mitä monimutkaisempi asia on ratkaistavana, sitä enemmän monimuotoisuudesta on hyötyä päätöksenteossa.

Erilaisuus edistää ideoita

Tietoinen tasa-arvon kehittäminen auttaa Mustakallion mukaan saamaan koko henkilöstön kokemuksen, kyvyt ja osaamisen käyttöön. Siten tasa-arvo parantaa myös tuottavuutta.

– Tiedämme, että innovatiivisuutta edistää erilaisen kokemuksen, osaamisen ja näkökulmien yhdistäminen. Tasa-arvoinen ilmapiiri ja erilaisuuden arvostaminen kannustavat innovatiivisuuteen, Mustakallio sanoo.

Sinikka Mustakallio näkisi mielellään tasa-arvosuunnittelun osana yritysten strategiaprosessia. Näin tasa-arvosta saataisiin aito väline organisaation tavoitteiden saavuttamisessa.

Aiheesta kerrotaan lisää Uusi Insinööri -lehdessä, joka ilmestyy viikolla 17.

Teksti: Ari Hautaniemi