Insinööri-lehti

Syksyinen Tampere kutsui Alihankintamessuille

Uusi Insinööriliitto osallistui Alihankintamessuille syyskuun puolivälissä Tampereella. Ammattilaisille suunnatut messut keräsivät hyvin yleisöä ja kävijöitä riitti UIL:n osastolla runsaasti kaikkina messupäivinä.

Messukierrokseltaan Insinöörien standille poikkesi myös Antti Käki.

– Nettisivujen kautta olen tutustunut Insinööriliittoon ja tulin messuilla hakemaan tukea netistä saamalleni tiedolle, kertoo jäsenyydestä kiinnostunut Käki.

– Tähän mennessä ei omalla urallani ole ollut ongelmia, joihin olisi tarvinnut apua. Liitot ja kassat ovat kuitenkin tätä päivää ja taustalla hyvä olla tukea. Meillä myös toimitusjohtaja on kannustanut järjestäytymään, hän jatkaa. 

Mahdollista tulevaa jäsentä kiinnosti edunvalvonnan ja jäsenpalveluiden lisäksi myös konkreettiset jäsenedut.

Näkyvyys ja läsnäolo tärkeää

Projektiasiamies Tommi Grönholm on tyytyväinen messurupeamaan.

– Jäsenhankinta on tietysti ykköstavoite, mutta myös kontaktit jo olemassa olevaan jäsenistöön ovat tärkeitä.

Jäsenille, jäsenyydestä kiinnostuneille ja opiskelijoille oli osastolla tarjolla runsaasti tietoa. Lisäksi kahvikupin äärellä syntyi messupäivien aikana mielenkiintoisia keskusteluja ajankohtaisista asioista.

– Teknologiateollisuuden työehtosopimusneuvottelut ja palkansaajien tavoitteet ovat herättäneet keskustelua ja pohdintoja. Ihmiset ovat selvästi kiinnostuneita myös näistä isommista kokonaisuuksista eikä vain omasta palkkanauhastaan, Grönholm jatkaa.     

Varsinaisista jäseneduista eniten kiinnostavat vakuutusedut ja lakipalvelut.  

– Myös uudesta jäsenetulehdestä 3T on ollut juttua. Lehden suhteen tunnelmat ovat myönteisen odottavat. Erityisesti se kolmas T eli työelämää koskeva sisältö kiinnostaa, projektiasiamies summaa.

Teollisuuden ammattimessut kiinnostavat

Alihankintamessut järjestettiin syyskuussa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tapahtumaan osallistui 859 näytteilleasettajaa 16 maasta ja kävijöitä oli kolmen päivän aikana yhteensä yli 15 700. Kyseessä on näytteilleasettajien lukumäärässä Suomen suurin teollisuuden messutapahtuma.

 

Kuvat ja teksti: Minna Virolainen, Insinööriliitto