YTN:n kiertue käynnistyi Hämeenlinnasta

12.9.2017

Teknologiateollisuus ry:n kanssa neuvottelevat YTN:n kolme alaa ovat päässeet hyvään alkuun neuvotteluissa uudesta työehtosopimuksesta.

Teknologiateollisuus, suunnittelu- ja konsultointiala sekä tietotekniikan palveluala aloittivat noin 30 tilaisuuden yhteisen kenttäkierroksensa tänään Hämeenlinnasta. Luonnollisesti yleisön suurin mielenkiinto kohdistui käynnistyneisiin tes-neuvotteluihin.

Paikalla oli kaksi neuvottelijaa, teknologiateollisuuden vastuullinen asiamies Hannu Takala ja puheenjohtaja Jyrki Kopperi Tietoalan toimihenkilöistä, jolla on oma työehtosopimus neuvoteltavanaan. Miesten mielestä neuvottelut ovat käynnistyneet odotetusti.

Pöydällä on YTN:n yhteisiä ja alakohtaisia tavoitteita. Julkilausuttu palkkatavoite on tässä vaiheessa ostovoiman turvaaminen. Pöydällä on muitakin asioita, kuten työaikaan liittyviä kysymyksiä.

– Luonnollisesti koordinaatio YTN:n eri alojen välillä pelaa. Tärkeää on myös yhteistyö eri henkilöstöryhmien välillä, Takala sanoi.

Taloudessa näkyy valoa

Talouden eri mittareiden mukaan tulevaisuudennäkymät ovat pitkästä aikaa hyvät. Teollisuuden ja kuluttajien luottamusta mittaavat indikaattorit osoittavat ylöspäin, talousennusteita rukataan ylöspäin, työttömyys on laskenut jo jonkin aikaa.

Yleisöä kiinnosti tietää, miten Suomen talouden näkymät poikkeavat tärkeimpien kilpailijamaiden vastaavista. Takalan ja Kopperin mukaan Suomen kilpailukyky on kiistatta parantunut suhteessa esimerkiksi Ruotsiin ja Saksaan.

Takalan mukaan Suomi on kuronut kiinni väitettyä kilpailukykyeroa useilla peräkkäisillä maltillisilla työmarkkinakierroksilla. Sen hintana on ollut palkansaajien ostovoiman kääntyminen miinukselle, jota on talouden parantuessa syytä korjata.

Hämeenlinnasta käynnistynyt YTN:n kolmen alan yhteinen kiertue jatkuu ensi viikolla Jyväskylässä. Tilaisuuksia on eri puolilla Suomea aina syyskuun loppuun saakka.

Teksti ja kuvat: Jari Rauhamäki, Insinööriliitto

Tuoreimmat artikkelit Näytä kaikki

Artikkelit 16.1.2018

Työmatkat ja komennukset ulkomaille lisääntyvät. Samalla tiedon tarve kohdemaan turvallisuudesta ja kulttuurista kasvaa.

Artikkelit 12.1.2018

Toissavuonna vuorotteluvapaalla oli liki 14 300 palkansaajaa, mutta viime vuonna ennakkoarvion mukaan enää vajaa puolet tästä.

Artikkelit 11.1.2018

Filippiineillä vastaperustettu ammattiliitto auttaa ison metallialan yrityksen työntekijöitä korjaamaan erilaisia vääryyksiä.

Insinööri–näköislehti Arkisto