Vastaukset lehden 4/2018 kysymyksiin ja kakuroon

23.8.2018

1. Teiden asfalttipäällysteistä käytetään yleisnimeä asfaltti, joksi kutsutaan myös luonnossa esiintyvää bitumia. Milloin ja missä asfalttia käytettiin ensimmäisen kerran tienrakennukseen?
Vastaus: Asfalttia käytettiin ensimmäisen kerran tienrakennukseen Babyloniassa 665 eaa. Ensimmäisenä asfalttia käytettiin Mesopotamiassa mm. vesitankkien tiivisteenä.

2. Kitaran ääntä on vahvistettu lähes sata vuotta sähkömagneettisella mikrofonilla, joka poimii metallikielen sähkömagneettisen värähtelyn. Miten sähkökitaran ns. humbucker-mikrofoni eroaa tavallisesta mikrofonista?
Vastaus: Yksikelaisesta tavallisesta mikrofonista poiketen humbuckerissa on kaksi kelaa. Jotkut humbuckerit voidaan puolittaa kytkimellä toimimaan tavallisen mikrofonin tapaan.

3. Sijoita luvut 1–6 ympyröiden leikkauspisteissä oleviin ruutuihin siten, että lukujen summa jokaisen kolmen ympyrän kehällä on yhtä suuri.
Vastaus: Ympyröiden kehillä olevien lukujen summa on 14.

Tiukan trion 4/2018 3. tehtävän vastaus

 

Kakuro-tehtävä 4/2018

Tuoreimmat artikkelit Näytä kaikki

Artikkelit 14.12.2018

Korkeasti koulutetut kärsivät huonosta sisäilmasta työpaikoilla. Toimistot ovat kuitenkin paremmassa kunnossa kuin kodit.

Artikkelit 10.12.2018

Suomalaisen koulutusjärjestelmän uudistamiseksi kannattaa perustaa pitkäaikainen komitea, esittävät professori Tommi Hoikkala ja dosentti Tomi Kiilakoski.

Artikkelit 5.12.2018

Ohjelmistoinsinööri tekee töitä palkansaajana, kehittää vapaa-ajalla yrityksensä palvelua ja yrittää omistaa aikaa myös perheelleen.

Insinööri–näköislehti Arkisto