Turussa startattiin vauhdikkaasti vappuun

30.4.2015

Turun Insinööriopiskelijat TIO ry:n järjestämä Polkuauto Grand Prix PGP järjestettiin tänä vuonna viidettätoista kertaa Varvintorilla, Aurajoen varrella. Tapahtumassa jokainen neljän hengen joukkueesta polki vuorollaan radan läpi, tankkasi varikolla, polki vielä yhden kierroksen ja vaihtoi varikolla polkijaa.

Tapahtuman järjestelyt aloitettiin helmikuussa TIO:n tapahtumavastaavan Petteri Mäntysaaren johdolla. Mäntyranta aloitti opiskelut viime vuoden tammikuussa ja oli viime keväänä mukana tapahtuman työryhmässä.

–PGP on hieno tapahtuma, ehkä hienoimpia mitä TIO järjestää. On mukava olla järjestämässä tätä tapahtumaa, ihmisillä on hauskaa ja sehän on pääasia, Mäntyranta toteaa.

Työryhmä rehki viimeiset kaksi kuukautta ja isoin urakka oli edessä tapahtumapäivänä. Ennen puolta päivää osa työryhmästä aloitti radan rakennuksen torilla ja pieni porukka lähti polkuautoilla liikkeelle.

–Poljettiin autot kaupungin halki kilpailupaikalle ja matkalla jaettiin lapsille tikkareita, kertoo TIO ry:n puheenjohtaja Henna Reponen.

–On ollut kiireinen päivä, mutta kyllä tässä vaiheessa voi jo hymyillä, kun päivä alkaa olla paketissa, Reponen jatkaa.

Joukkueita yliopistosta ja ammattikorkeakoulusta

PGP on kutsuvieraskilpailu Turun alueen ainejärjestöille ja muille IOL:n paikallisyhdistyksille. Tänä vuonna joukkueita oli mukana 11 kappaletta. Joukkueita oli niin yliopistosta kuin ammattikorkeakoulusta.

–Mukaan mahtuu 24 joukkuetta, mutta ihanteellinen tilanne on 12 joukkuetta, jolloin kilpailut eivät veny niin pitkälle iltaan, Reponen kertoo.

–Palkinnot jaettiin voittajajoukkueelle, joukkueen nopeimmalle polkijalle ja parhaalle kannustusjoukolle, Reponen jatkaa.

Voiton vei tänä vuonna Turun Sosiaali- ja Terveysalan Opiskelijat TSTS ry joukkue.  Nopeimman polkijan pokaali meni kolmatta kertaa IOL:n joukkueessa polkeneelle Miikka Rostenille.

Vappuviikko jatkuu PGP:n jälkeen perinteisissä tunnelmissa TIO:n grillijuhlilla. Vappuaatto alkaa insinööriopiskelijoiden lakituksella Sepänkadulla ja jatkuu aina vappupäivän piknikkiin Vartiovuorella yhdessä tradenomiopiskelijoiden kanssa.

Teksti ja kuvat: Heini Ristell

Tuoreimmat artikkelit Näytä kaikki

Artikkelit 17.10.2017

Syyskuun alusta voimaan tullut ilmoitusvelvollisuus ehkäisee työn teettämistä ulkomaalaisella työvoimalla ja epäreiluilla työehdoilla.

Artikkelit 11.10.2017

Palkansaajat ja työantajat odottavat, että Euroopan unioni vaikuttaisi entistä enemmän talouteen ja työntekijöiden hyvinvointiin.

Artikkelit 22.9.2017

Okmetic valmistaa piikiekkoja, mihin ei ole Suomessa suoraan vastaavaa koulutusta. Siksi yritys kouluttaa työntekijänsä itse.

Insinööri–näköislehti Arkisto

Insinööri

6/2017
Näköislehti › PDF-tiedosto ›Lehtiarkisto › Ratkaisut kakuroon
ja Tiukkaan trioon ›

Seuraava numero
ilmestyy viikolla 44.